Шери Џонс у Србији промовише "Мач Медине"

Америчка списатељица Шери Џонс гост је Београда. У нашој престоници, првом граду у свету у чијим књижарама се појавио њен дебитантски роман "Драгуљ Медине", ауторка сада представља наставак, управо објављену књигу "Мач Медине".

Шери Џонс, ауторка контроверзних романа "Драгуљ Медине" и "Мач Медине", допутовала је у Београд на позив издавачке куће "Беобук".

Џонсова ће у Србији боравити до 17. септембра и за то време ће имати низ активности током којих ће промовисти роман "Мач Медине", наставак бестселер романа "Драгуљ Медине" који је прошле године имао светску премијеру у Београду.

Главни лик у романима Џонсове је Ајша, седма жена пророка Мухамеда који је приказан као романескни јунак. Ајша је била најмлађа и како се тврди највољенија жена Мухамедова, који је умро у њеном наручју.

Џонсонова ће у склопу промоције "Мача Медине" боравити 15. септембра у Новом Саду, где ће у књижари "Младинске књиге", у тржном центру "Меркатор", потписивати своје књиге.

У Београду, књижевница ће књиге потписивати у књижари "Академија", у среду, 16. септембра.

Џонсова је недавно изјавила да верује да је романом "Мач Медине" заокружила целину и постигла замишљени циљ - градњу моста између муслиманског и немуслиманског света.

Она је тада рекла да се радује доласку у Србију где је победила заштита слободе говора, након покушаја појединаца да њен роман-првенац протерају из књижара.

"Мач Медине" је до сада објављен у САД, Србији, Албанији, Мађарској, Македонији, Италији, Шпанији, Данској, Немачкој и Португалији.

У јуну ће бити објављен у Пољској, а у септембру у Шведској, најавила је Џонсова.

Издавачка права откупљена су у Бугарској, Словенији, Румунији, Чешкој, Бразилу, Грчкој, Русији и у Шпанији на каталонском језику.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво