Ени Либовиц "спасила" своје фотографије

Пре само неколико дана постојала је могућност да чувена фотографкиња Ени Либовиц изгуби право на сву своју имовину, због дуга од 24 милиона долара. Три дана по истеку рока за отплату дуга, успела је да се нагоди са кредиторима, али детаљи договора нису саопштени.

После много драме, позната фотографкиња Ени Либовиц ће, ипак, задржати право на своје целокупно стваралаштво.

Компанија Арт капитал, којој Либовиц дугује 24 милиона долара, пристала је да продужи рок за отплату дуга.

Рок је истекао још у уторак, али су последња три дана две стране покушавале да разреше насталу ситуацију.

Међутим, није саопштено колико је додатног времена Ени Либовиц добила.

„Захвална сам компанији Арт капитал на свему што су учинили да се овај проблем реши и ценим њихову вољу да сарађују и да ме и даље подржавају", навела је фотографкиња у писаној изјави.

Њен представник за медије није желео да саопшти детаље договора.

Њујоршка компанија поднела је у јулу тужбу против Ени Либовиц, у којој се тврди да је фотографкиња прекршила споразум, према којем зајмодавац има право да делује као агент у продаји њених фотографија и имовине.

У петак су, међутим, саопштили да повлаче тужбу и да Либовиц може да задржи права на своје фотографије.

Либовиц је од Арт капитала откупила уступљена права продаје њених дела, тако да је задржала свој укупан портфолио. Како је та компанија саопштила „ госпођица Либовиц ће задржати права над својом имовином, под условима предвиђеним уговором о зајму".

„Драго нам је да смо госпођици Либовиц помогли да оствари финансијску стабилност", саопштио је Ијан Пек, директор Арт капитала.

Арт капитал је компанија која даје краткорочне зајмове, а као гарант исплате дуга позната фотографкиња је заложила три куће на Менхетну, имање у унутрашњости државе Њујорк, као и ауторска права на све своје фотографије - оне које је до сада снимила, али и оне које ће тек снимити.

Либовиц је сву своју имовину заложила да би исплатила енормне дугове - хипотеке на куће, заостали порески дуг и небројене неплаћене рачуне.

Ени Либовиц (59) је дуже од три деценије један од најцењенијих фотографа у свету моде и шоу бизниса.

Њена дела су објављивана на насловним странама најпознатијих светских магазина, најчешће „Ролинг стоуна", „Венити фера" и „Вога".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво