Роберт де Ниро: Осећам се као Србин

Познати глумац Роберт де Ниро рекао је да се лично осећа као Србин, и да је највећа неправда учињена Србима од стране Европе, али и читавог света, када је одлучено 1999. године да се бомбардује ова мала земља.

Роберт де Ниро је у разговору за британске медије изјавио да је Србија једна од најмањих дрžжава у Европи, али са највећим мукама.

Чувени амерички глумац је рекао да је највећа неправда учињена Србима од стране Европе, али и целог света, када је одлучено 1999. да се бомбардује ова мала земља, пренео је Спутњик.

Глумац је истакао да је виšше пута говорио да се и лично осећа као Србин, али да му није јасно због чега постоје сукоби међу Србима, Хрватима и Боšшњацима, када је реч о готово истом народу, који је историја раздвојила.

Оскаровац је рекао да воли да дође у Србију и да му се свиђа Београд, у ком је боравио доста давно.

Де Ниро је рекао да би žжелео да снима историјски филм у Србији о Србији. Нарочито су му инспиративне српске историјске личности, попут Дражžе Михаиловића, који је био први герилски борац против фашšизма и Слободана Милоšшевића који је, по њему, трагична личност šшекспировског калибра.

број коментара 54 Пошаљи коментар
(уторак, 29. дец 2015, 16:55) - anonymous- [нерегистровани]

Re: Lejdi magbet

Smatram da je misliti prevashodno na Miru Marković kao lejdi Magbet isuviše simplifikovano. "Ličnost šekspirovskog karaktera" podrazumeva ličnost koja je prošla kroz sve ovozemaljske muke i proživela sva ljudska osećanja.

(понедељак, 28. дец 2015, 20:26) - anonymous [нерегистровани]

pare

@Film Killing Season

Nemoj tako, pare su pare...

(понедељак, 28. дец 2015, 20:20) - anonymous [нерегистровани]

lejdi magbet

@ima nade

To mislis da je Mira Markovic lejdi Magbet pa ti pada Sekspir na pamet?

(понедељак, 28. дец 2015, 17:17) - А родитељи!? [нерегистровани]

Многи не знају:

И Новак се осећа Србином!

(понедељак, 28. дец 2015, 15:55) - Iva [нерегистровани]

@nijenego - Robert de Niro

Samo sam čekala da se neko napravi pametan, pročita negde lažnu informaciju a onda pokušava da oduševi druge svojim "znanjem".
Drina nije Robertova biološka ćerka nego usvojena. On je nju usvojio kad se venčao sa njenom majkom. Dakle, nije joj on dao ime.


(понедељак, 28. дец 2015, 15:22) - Trajko [нерегистровани]

...uhh bre....

...zar si toliko mnogo ojagjen..

(понедељак, 28. дец 2015, 13:16) - По сећању: [нерегистровани]

"Сви моји су Срби,

баба,деда,мајка,отац - е,велика је то трагедија!"(Бојан Љубеновић)

(понедељак, 28. дец 2015, 13:02) - anonymous [нерегистровани]

Најбољи

лик којег би дотични господин могао да интерпретира је вероватно гос. Б. Карић ( имајући у виду његову кимематографију).

(понедељак, 28. дец 2015, 12:53) - anonymous [нерегистровани]

@Koja izmisljotina

"On i nezna dje je Srbija"

E koji si ti "medjed", pa procita li ti clanak gde kaze da je bio u Srbiji (i Beogradu), siguran sam da znas "dje" je Beograd, pun je tvojih todjaka a i ti si verovatno studirao u Beogradu..mada i nisi neki student jer pises "nezna" zajedno..a mozda je to novi crnogorski pravopis?

(понедељак, 28. дец 2015, 12:44) - Zeljko [нерегистровани]

@ Killing season

Gledao sam taj film i uopšte nismo opisani kao negativci, na početku filma se samo prikazuje kako je on zarobio grupu srpskih vojnika medju kojima i John Travolta, koji glumi Srbina što se kasnije sveti. Odnosno jesmo negativci samo zbog toga što je John antagonista De Niru al nismo opisani kao negativci u smislu nacije i rata uopšte za razliku od Behind enemy Lines! Respekt za sve one što nas bar na riječima podržavaju. Ne moraju ništa drugo da rade bitno je samo da ne misle da smo zločinci, to je više nego dovoljno.