Ахмадинежад аутобусом на посао

Бивши ирански председник Махмуд Ахмадинежад повукао се из политичког живота након предаје председничких дужности 3. августа. Некада један од најмоћнијих људи у Ирану сада је професор, а на посао иде јавним превозом.

Махмуд Ахмадинежад, човек који је протеклих година био један од најмоћнијих људи у Ирану и главобоље задавао Западу својом оштром реториком у вези са Израелом и развојем иранског нуклеарног програма, сада се вратио својој првобитној професији - предавању.

После истека другог председничког мандата одлучио је да се повуче из политичког живота и поново почне да ради као професор и предаје на Универзитету за науку и технологију.

Ситуацију да се највиши државни функционер и човек који је имао огромну моћ у својим рукама после свега врати скромном послу школског учитеља тешко је замислити.

Ипак, некадашњи ирански председник сада се свакодневно вози на посао аутобусом и, судећи према фотографији, делује задовољно.

број коментара 27 Пошаљи коментар
(субота, 14. сеп 2013, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

Razmislite malo!

Koliko bivsih predsednika SAD ili bilo koje druge drzave SME da se vozi autobusom posle isteka mandata? Ovaj ocigledno nema razloga da se plasi svog naroda.

(субота, 14. сеп 2013, 12:30) - Јован [нерегистровани]

Русија

У Русији је просечна плата више него 3 пута већа него у Србији. Ако погледаш БДП је по глави становника у Русији 17.000 долара а у Србији је дупло мањи. Тако да је одговор на то како живе Руси - много боље него ми, и много горе него што се живи у неким земљама у ЕУ. Није ни тамо идеално, али је много боље него овде. И да, ја бих врло радо изабрао да живим под диктатором, а да могу да имам норамалн посао (без дебеле везе), да могу да живим од плате и да ми остане да одем на летовање. То је могуће у већини земаља света. На жалост ми се рангирамо као неге државе Југоисточне Азије или Африке.

(субота, 14. сеп 2013, 10:51) - anonymous [нерегистровани]

@Renata,

Odakle ti to da je Putin diktator, a?
i, zasto pricas napamet?!

ja vec 5 godina zivim u Rusiji (St. Petesburg) i bolje se za nijansu zivi nego u SAD.. Pre toga sam bio 10 god. u Cikagu. nisi isla ni u SAD ni u Rusiju a znas da Rusi 'lose' zive, ali zato znas i da amerikanci zive ''odlicno'' iako nisi tamo nikad ni priviria. Sta imaju amerikanci od Busa, Obame i slicnih?

(субота, 14. сеп 2013, 10:47) - anonymous [нерегистровани]

ре:Za kola sam znao,

Како жене да возе бицикл у те дуге хаљине?
Уплеле би им се у точкове.

(субота, 14. сеп 2013, 09:59) - anonymous [нерегистровани]

Duboko postovanje...

... inzenjeru od inzenjera

(субота, 14. сеп 2013, 09:56) - saSa [нерегистровани]

re odg diktator

Draga Renata ,koliko ili sta Vi znate o Rusiji,ocito je da niste culi za dogadjaje u Evropi pocetkom do polovine devetnaestog veka.

(субота, 14. сеп 2013, 09:26) - 50% demokratije! [нерегистровани]

Za kola sam znao,

ali mi nije bilo poznato da njihova vera (tumacenje) ne dozvoljava zenama i bicikl da voze!

(субота, 14. сеп 2013, 00:56) - Renata [нерегистровани]

Odg Diktator

"Kako da ne" svaki dictaror je"bolji" od demokratije. Sjetimo se samo Stalina I sad putina ala je ruskom narodu"dobro". Mnogo si "pametan ili pametna".

(петак, 13. сеп 2013, 19:15) - anonymous [нерегистровани]

Nije on diktator...

...citajuci komentare dosao sam do zakljucka da o njemu malo ko zna,znaju ono sto je objavljivala Zapadna propaganda...mozda znaju novinari!

(петак, 13. сеп 2013, 19:10) - anonymous [нерегистровани]

???

Ja zivim u USA i zanimljivo je da ovaj gospodin uvek gostuje na CNN, kada dodje u USA tj. na sednicu UN. Zasto? Intervju sa L. King life ali i sa P. Morgan tonight. Uvek je taj covek tu za intervju. Zapitajmo se malo.