Гитариста „Ролингстонса“ у слободно време слика и дизајнира

Гитариста „Ролингстонса“, Рони Вуд, уметничка је душа која воли да слика и да дизајнира. У Лондону је представљена колекција луксузних сатова које је Вуд дизајнирао, а инспирисали су га Пикасо, Гоја и Веласкез.

Славни музичар, седамдесеттрогодишњи Рони Вуд, како сам каже, своју страст за сликарством и своје сликарско умеће је искористио за дизајнирање колекције сатова. Процес стварања ове колекције је трајао током двогодишње турнеје „Ролингстоунса“ Без филтера која је завршена у јуну 2019. године.

„Веома сам срећан што поседујем таленат за сликање и што могу увек да се изолујем, издвојим од свирања у групи и посветим својим мислима, нешто насликам на платну, у овом случају за потребе сатова“, каже познати гитариста.

На сатовима су приказане различите гитаре у ковитлацу боја, уз поруку „Свирај рок“.

„Највише су на мене утицали Шпанци – Пикасо, Гоја, Веласкес. Имам и сликарски атеље у Барселони. Али, ту су и утицаји француских, холандских, ренесансних сликара, што је присутно још од мог боравка у уметничкој школи. Морам да одам почаст људима који су утицали на мене. Пикасо је увек копирао чувене мајсторе, исто тако и ја“, наглашава Рон Вуд.

Како сам каже, био је почаствован понудом да дизајнира сатове и радо ју је прихватио.

„Машине су сјајне. Драго ми је да сам био део процеса стварања што је за мене важно. То ми се допада“, додаје један од славинх „Стонса“.

Колекција има само 47 примерака што би требало да асоцира на 1947. годину када је Рони Вуд рођен. Сваки сат који је он осликао кошта 50.000 долара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 08. дец 2019, 19:34) - Grkinja [нерегистровани]

Umetničko delo

Vau, satovi su mu prelepi!