Исусове сандале за 21. век – „ер макс“ са светом водицом у ђону

Бруклински дизајнери ставили су свету водицу у ваздушни ђон „најки“ патика и назвали их „Исусовим сандалама“, а људи за њих заиста олакшавају новчаник за 3.000 долара.

Да је цар из бајке Царево ново одело заиста жив, вероватно би био одушевљен и радо платио 3.000 долара за патике којима је ђон пун свете водице. Изгледа да таквих „царева“ у модерном свету не мањка, пошто је свих двадесетак направљених пари одмах продато.

Патике, које делују као редизајниране „ер максице“ из 1997. године, садрже освештану воду из реке Јордан у петама, направљене су од „окађене вуне“ и имају крстиће на пертлама.

„Боговске патике“ осмислила је дизајнерска компанија МСЦХФ, која је направила двадесетак пари како би исмејала модерне трендове великих корпорација.

„Сетили смо се колаборације 'Адидаса' са 'Аризона леденим чајем', када су направили неколико десетина пари патика са различитим аромама. Овим потезом смо хтели да исмејемо и покажемо колико је све то апсурдно постало“, истакао је директор МСХЦФ Данијел Гринберг за Њујорк пост.

Одлучили су да је најбољи начин да то ураде да искористе једну од најутицајнијих особа у историји – Исуса Христа.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво