Пехар краљевића Петра и сајам врхунске елеганције овог викенда у Београду

Београд је по девети пут домаћин престижне манифестације "24 hours Elegance – Concours d’Elegance & Salon of Excellence", под покровитељством „Ђенерали осигурања Србија“. Догађај ће бити у знаку изузетне елеганције, ручно рађене одеће, обуће и асесоара, биће представљени олдтајмери, оригинални пехар победника легендарне трке око Калемегдана одржане 1939. године, а гости ће уживати и у врхунским страним и домаћим пићима.

Тродневни спектакл, посвећен култури класичних аутомобила, рафинираности и врхунском квалитету одржаће се од 6. до 8. септембра, у партнерству са „Белгрејд вотерфронтом“ и „Јагуаром“, Српским савезом за историјска возила, Британско-српском привредном комором, а под патронатом краљевске породице Карађорђевић.

Окупљање почиње на Белом двору у петак 6. септембра, под покровитељством њихових краљевских височанстава, престолонаследника Александра и принцезе Катарине, свечаним отварањем јединствене изложбе "Masters of Excellence", где ће се представити мајстори елеганције, овог пута из Велике Британије.

Селекција врхунских, ручно рађених одела чувене куће елеганције „Едвард Секстон“ (Edward Sexton) из Лондона, који облаче светске звезде од Мика Џегера, Елтона Џона до Наоми Кембел и Ени Ленокс.

Ту ће бити и легендарни креатори ручно рађених кошуља „Турнбул и Асер“ (Turnbull & Asser), код којих је сам Винстон Черчил био стални клијент, а који генерацијама облаче светску
елиту.

Њима ће се придружити и мајстори ексклузивне руком рађене обуће „Газијано и Герлинг“ (Gaziano & Girling), цењени на свим мердијанима, чијим је квалитетом одушевљен и престолонаследник Принц Чарлс.

Аутомобилска звезда вечери ће свакако потпуно електрични „Јагуар Ај-Пејс“ (Jaguar I-Pace), европски и светски аутомобил године, који ће блистати испред Белог двора, као још један легендарни британски бренд.

Поред етаблираних светских брендова ту су и врхунски мајстори нове генерације као што су милански бренд „Виола Милано“ (Viola Milano) са колекцијом ексклузивних кравата, као и српски дизајнер ручних сатова, Јован Јелић, који ствара под брендом ХОХ (HOH), Евица Милованов Пенезић са својим брендом ручно рађених рукавица „Евица главз“ (Evica Gloves) и Зоран Смиљанић, дизајнер сензационалних женских шешира под брендом „Блекбердфилд“ (Blackbirdfield).

Како доликује британској едицији, гости ће уживати уз џин и тоник „Хендрикс“, али и у српским делицијама из „Дестилерије Зарић“ и „Конте де Валоне“ (Conte de Vallone).

У суботу 7. септембра од 12 сати, Београд на води ће по трећи пут бити домаћин овогодишњег издања салона класичних аутомобила „Белгрејд вотерфронт класик кар шоу 2019“ , а звезде ће бити формула „Ћиситалиа“ (Cisitalia) из 1949. године из колекције „Лопресто“, коју је возио и сам шампион Тацио Нуволари, као и победнике светских конкурса елеганције, „Ланчиа астура“ – овенчана ове године на „Вила д‘Есте“, те „Фијат Станђелини“ са „Полту Квату“ (Poltu Quatu) конкурса, као и вишеструке шампионе трке „Миле миља“ трке, роудстере ОСЦА и СИАТА –познатог колекционара Пиетра Тенкони, као и „бомбону“ долће вита стила, скупоцени кабриолет „Ланча Аурелиа Б24 Америка“ – великог колекционара Николе Ливона.

Ексклузивно, посетиоци ће имати прилику да виде изложбе бисера аутомобилског дизајна српског дизајнера светског реномеа, Марка Луковића и његове класе студената, али и да се подсете на незаборавне тренутке Београдске трке формула из 1939. године која ове године слави 80. година.

Ексклузивно, директно из музеја „Нуволари“ из Мантове, у сарадњи са „Мотор херитиџ“ (Motor Heritage) и „Ђенерали осигурањем“, стиже оригинални пехар из 1939. године који је Тацио Нуволари освојио на Гранд При трци у Београду.

Овај вредни експонат ће бити изложен у згради Београда на води и моћи ће да се види током манифестације.

Улаз на Салон аутомобила је слободан, а на крају дана биће проглашени и најлепши олдтајмери, који ће понети ласкаву титулу "Generali Best of Show 2019". Олдтајмере ће оцењивати стручни жири, а додела признања заказана је за 17.30 часова.

Други део суботе, 7. септембра од 15 часова, у прелепом амбијенту Београда на води, представљају се најпрестижнији светски брендови, окупљени и ове године на „Салону изузетности“ (Salon of Excellence) у партнерству са часописом Diplomacy & Commerce и Luxlife.rs.

Представиће се већ поменуте престижне куће елеганције, а као велико финале догађаја "24 hours of Elegance – Gloria & Hendricks party" у партнерству са магазином Глорија на тераси престижног хотела „Хилтон“, биће кулминација вечери и сјајан завршетак манифестације која, сада већ традиционално, спаја различите сфере луксуза, елеганције, дизајна и уметности у један незабораван доживљај.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво