Заоставштина иконе стила

Хаљине, шешири и торбе, део колекције легендарне глумице Одри Хепберн, продати су на аукцији у Лондону. Део новца намењен је фонду за заштиту деце, чији је покровитељ била Одри Хепберн.

Део колекције одеће, холивудске глумице Одри Хепберн, једне од највећих икона стила двадесетог века, продат је на аукцији у Лондону за скоро 270 хиљада фунти.

Најтраженија је била чипкаста коктел хаљина из филма „Како украсти милион долара", која је продата за 60 хиљада фунти.

Највећу вредност у колекцији 36 комада одеће, шешира и торби, имају две вечерње хаљине легендарног француског креатора Ибера де Живаншија.

Колекцију је од чувене глумице наследила њена дугогодишња пријатељица Тања Стар-Бусман која је половину новца од продаје наменила фонду за заштиту деце, чији је покровитељ била Одри Хепберн.

Представница аукцијске куће, Кери Тејлор, каже да је коначна сума два и по пута премашила почетну процену од 100 хиљада фунти.

„Тања Стар-Бусман је задовољна што ће сва ова дивна одећа, коју је чувала толико дуго, отићи у руке посвећених колекционара и музеја широм света", рекла је Тејлорова и истакла да јој је „била привилегија да организује аукцију за овакву, непоновљиву колекцију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи