Примена ЛЕД расвете у модерном ентеријеру

Расвета је од врхунског значаја за квалитет ентеријера, рећи ће сваки врстан архитекта. Од светлости у просторији зависи у којој мери ће она бити сагледива и какву ће атмосферу имати. Расвета треба да се планира током пројектовања објеката или приликом реновирања.

Паметно осмишљена расвета подиже расположење и чини простор функционалнијим. Избором расвете можемо направити жељене измене у простору, од визуелне ширине до акцентовања одређених боја и делова намештаја.

За велике просорије најчешће се ради о систему осветљења, централног осветљења путем висилице или доминантног лустера и низа лед сијалица и лампи, које заправо визуелно завршавају стилску причу у простору.

Примена ЛЕД сијалица у модерном ентеријеру

Употреба лед светла је у великом порасту последњих година. Разлог лежи у савршеној функционалности и штедњи електричне енергије, али и фантастичним визуелним ефектима.

Поред велике економичности, лед расвета се истиче и својом трајношћу у односу на класичне сијалице. Лед расвета постоји у различитим бојама и тоновима, а мноштво облика и форми је чине невероватно прилагодљивом најразличитијим потребама дизајнера ентеријера.

У зависности од намене простора и афинитета, могу се бирати лед сијалице које емитују природније (светло жуто) и ефектније (бело) светло.

Лед расвета треба да се својом формом и бојом савршено уклопи у преовлађујући стил ентеријера. У ту сврху је далеко једноставније поверење указати врсном архитекти него начинити неприличан избор.

Лед расвета се данас са лакоћом поставља у делове намештаја, на пример у отворене полице у дневној соби или непосредно испод горњих елемената у кухињи, што кухињски радни простор чини врло практичним. Заправо, лед расвета има примену у сваком кутку дома.

Собна врата са лед светлима

Као што можете видети и на собна врата се могу применити ефекти лед сијалица. Собна врата са стаклом, где су примењене ЛЕД диоде, доступне у различитим величинама,
бојама и фолијама стварају меко светло и веома леп ефекат у просторији.

Оно што је сад декоративни хит са ЛЕД сијалицама јесу кваке на собним вратима које светле. Дају велику дозу елеганције. Наравно то се све мора уклопити са осталим елементима дизајна у ентеријеру.

Лед расвета у купатилу

Купатило ће добити потпуно ново рухо, ако у оквир огледала уградите лед сијалице.

Посебно је атрактиван спој дрвених купатилских полица са за то место неочекиваном лед расветом.

Уместо лампе на ноћном сточићу, лед трака може да буде уграђена у кревет са стране на коју се најчешће устаје, са врло практичним прекидачем који дође „под руку“.

Инспирација у старом индустријском осветљењу

Једноставност и функционалност индустријског складишног осветљења из средине XX века привукла је дизајнере који су понудили серије освежавајућих висилица, које се одлично уклапају у модерне ентеријере домова, али и урбаних кафића, ресторана и бутика.

Старински изглед лампи и висилица даје специфичан шарм иако се ради о модерној ЛЕД расвети, која је настала у последњим деценијама.

Спој старог и новог нигде није толико ефектан као када је у питању расвета, јер архитектама и дизајнерима омогућава игру детаљима на врло лак и притом функционалан начин.

Бакар као освежење

Једна од новина која је одлично прихваћена широм света је употреба бакра, нарочито због његове особине да побољшава ентеријер специфичним металним сјајем. Будући да боја бакра није честа у ентеријеру, избор бакарних висилица или лампи уноси топлину у простор, нарочито уколико се ради о доминантно минималистичком ентеријеру.

Ту су и раскошне бакарне лампе у низовима са малим сијалицама, у комбинацији са пастелним тоновима, које највише одговарају екстравагантним просторима које је потребно акцентовати ефектним и софистицираним осветљењем. Јасна рефлексија бакра даје топлоту и осећај луксуза чак и када се ради о врло хладном ентеријеру.

Најбитнија ствар када се уводе бакарни елементи у ентеријер је мера јер врло лако може доћи до презасићења. Визуелно комфорна расвета чини дом пријатним местом и подиже квалитет живота, те стога захтева пуну пажњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво