Нове технике бојења зидова за јединствен изглед ентеријера

Комбиновање боја, многима може деловати изазовно. Уметници и дизајнери ентеријера врло добро знају како боје могу имати огроман утицај на расположење и осећања.

Ваш екстеријер, ентеријер или неки њихов део можете учинити привлачним, пријатним и јединственим једном занимљивом техником бојења. Помоћу декоративних боја и маса, специјалних шаблона и алата, у свом стану можете да обојите готово све - зидове, подове, намештај па чак и плочице у купатилу.

Најновији светски трендови у завршној обради зидова изгледају попут коже, бетона, рђе. Никола годинама ради на усавршавању и укрштању различитих материјала, техника и алата за постизање оригиналних декоративних и дизајнерских решења. За тај труд добио је признање од колега из Италије, који примењују неке од његових идеја.

Коришћењем шаблона постиже се одрђени изглед зида. Они се утисну на већ намазану масу и након тога се раде различите технике бојења, али за то је потребно проћи одређену обуку.

„То су масе и материјали који се наносе различитим начином примене, долази се до различитих резултата тих декоративних завршних обрада. Постоје обраде које у себи имају седефа, сребра, злата, бронзе. Које су мат или имитација камена, бетона, дрвета“, објашњава Никола Црногорац, дизајнер декоративних техника и алата.

Зид третиран на овакав начин постојанији је од класично окреченог.

„Ове технике су изразито доминантне и атрактивне и требало би заиста да имају право место у вашем стану. Фабрике које се баве производњом боја иду корак даље па нуде људима каталог у којима дају комбинације боја с којима се у ентеријеру сигурно неће погрешити. Тиме олакшавају сам избор и дају потрошачима више храбрости у промени свог амбијента“, наглашава Невена Симић, архитекта и дизајнер ентеријера.

За све оне који не желе да им стан не личи на неки други, важно је да знају да готово нико не може да добије зид идентичан вашем, уколико сами осмислите комбинацију боја и технике.

Поред завршне обраде зидова, на сличан начин можемо да променимо изглед подова, кухињских елемената, комадног намештаја па чак и плочица у купатлу и то у потпуности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво