Додир гламура на „Српској недељи моде“

У финишу програма 12. „Српске недеље моде“ у Новом Саду, осим представљања нових колекција домаћих дизајнера, приказане су и ревије дизајнера из Киргистана, Казахстана и Холандије.

Казахстански дизајнер Ајдаркан Калијев представио је интересантну колекцију засновану на филцу и свили, уз обиље казахстанских украса и традиционалних мотива, а све у синтези са високом модом. 

Tатјана Воротникова из Киргистана својом новом колекцијом приближила је публици иновативну комбинацију традиционалних киргистанских метода ткања са новим и експерименталним техникама дизајна одеће, базираним на пауковој свили и другим природним материјалима.

„Драго ми је да своју колекцију могу представити на једној од пет највећих недеља моде у Европи. Инспирисана традицијом земље из које долазим, имам част да будем део ваше манифестације. Надам се да је публика уживала“, истакла је Татјана.

Уследила је ревија Кармајкла Бајфилда, признатог холандског дизајнера који живи у Њујорку.

„За нову колекцију, од материјала сам користио памук и полиестер. На недељи моде у Србији сам трећи пут. Први пут сам на овој манифестацији учествовао априла 2016. године и увек се радо враћам. Постоје велики модни догађаји попут недеља моде у Милану, Лондону и Паризу. Ипак, сви ти догађаји имају само име, док 'Српска недеља' моде има и душу, те је због тога сматрам највећом у Европи“, нагласио је Кармајкл.

Домаћи креатори „на висини задатка“ 

Признати српски дизајнер Бошко Јаковљевић представио је публици нове моделе које је дизајнирао за брендове "Martini Vesto" и "Factor".

Јаковљевић је остао доследан себи и препознатљив по савршено скројеним креацијама од висококвалитетних материјала, али се поново играо стиловима и колоритом, па је приметно да му је инспирација – музика осамдесетих.

„Из месеца у месец дорађујем колекцију, она није направљена само за Нови Сад, није направљена само за Београд или Загреб, већ се 'вози' кроз целу годину и само неки нови модели улазе, неки излазе, а неки остају током целе године. Имао сам поново ту графику осамдесетих, неке другачије боје, ја иначе волим да све то само мало померим ка себи јер мислим да свако најбоље изгледа у ономе у чему се најбоље осећа“, рекао је Јаковљевић.

Дизајнерка Марија Шабић својом новом колекцијом „Трагови светлости“ поново је показала због чега је једна од омиљених међу љубитељима савршено кројених елегантних гламурозних хаљина које истичу женску сензуалност и ону благу дозу провокације која је софистицирана.

„Користила сам материјале златне боје, односно детаље од златне чипке због тога што је та боја увек доминантна. Комбиновала сам је са црном, белом и беж, али златна боја ме увек подсећа на неке трагове светлости и овог пута сам покушала да изађем из неког свог 'рукописа'. Веома сам захвална мојој музи, Оливери Балашевић, која је први модел изнела на тако фантастичан начин и подигла ниво целе ревије“, рекла је Марија Шабић.

Трећи дан дванаестог издања "Serbia Fashion Week"-a затвориле су ревије Сузане Перић и грчког креатора Мариоса Каравасилиса.

Призната домаћа дизајнерка публици је представила нову колекцију "Bondoir". „Хаљине су аутентичне, пуне боја, ведрине и лепршавости која указује на сензибилност и женственост“, рекла је Сузана Перић.

Колекција дизајнера Каравасилиса инспирисана је двадесетим годинама прошлог века.

„Моја колекција представља комбинацију авангардног стила и комерцијалних детаља. Циљ ми је био да представим шаролик живот са чврстим ставом. Инспирацију сам нашао у свету пуном боја и унутрашњем еху“, рекао је гост из Грчке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво