У чему је тајна корејске лепоте ?

Младоликост дама из Кореје делом је резултат концепта корејске лепоте. За разлику од америчког препланулог тена, Корејци кожу крију од сунца и избегавају шминку.

Тај концепт, све популарнији у свету, промовисан је у Београду, у присуству корејског амбасадора. Први корак неге лица је анализа стања коже, а за то су даме чекале на ред.

„Да не бих трошила новац него да знам тачно шта да купим и да је квалитетна козметика, да могу да користим. И онда касније да могу поново да дођем, да видим да ли та козметика делује на моју кожу“, рекла јеМилица марковић, козметичар.

Савремени козметички уређај мери еластичност и осетљивост коже, боре, поре, акне, пеге и одређује тип коже. Стручњаци затим дају савете за негу.

„Наредни пут када буде било мерење могу да се упореде и тачно да се види упоредна слика на таблету како је било раније, а како је након коришћења те неге која је препоручена“,рекла је Милица.

Негована кожа у последњих петнаестак година постала је најбитнији критеријум лепоте у Кореји.
Зато је број произвођача козметике нарастао на готово 14,5 хиљада.

„Не само младе жене, већ и младићи и старија господа у Кореји, интересују се за негу своје коже и зато се корејска индустрија лепоте и козметике развила у кратком временском периоду. Она није усредсређена на веома скупу козметику и инвестира се у квалитетне, али јефтиније козметичке производе“,истакао је Хјунг Чанче, амбасадор Републике Кореје у Србији.

Корејци козметику користе од најранијег детињства.

„Разлог због кога ми бринемо о лепоти и кожи није да се доказујемо или да нас други више цене због тога, већ због моје унутрашње лепоте и личног задовољства“, рекла је Сал Ђивон, други секретар амбасаде Републике Кореје

Тако мисле и туристи, јер највећи број њих, више од 60 одсто, уместо сувенира, кући понесе козметику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво