Шити или купити, питање је сад

Дилема да ли да купимо гардеробу или да је сашијемо код кројача, упркос великом броју продавница, није нестала. Већина жена се не одриче куповине одеће, али ни шивења.

Да ли је данас постало престижно ићи код кројача? До пре неколико деценија шивење по мери, било је уобичајно, зато је то занат који опстаје. Ко је имао новца ишао је код кројача и наручивао одела, по својој жељи и од материјала који је сам бирао.

Дизајнерка Јована Ђуровић мисли да је боље штити, зато што је то нешто што описује нас. Сами бирамо материјал, боју, облик, и осмишљавамо како желимо да нам нешто стоји.

„Купујем гардеробу те масовне производње, међутим, то је нешто што може лепо да вам стоји, кад наиђете на комад који вам одговара, али углавном не можете да нађете нешто што сте сами замислили како желите да изгледа и да вам стоји, додаје Ђуровићева.

Гардероба која се може наћи у бутицима углавном стиже из Турске, Кине, Италије. Често се дешава да се за цену шивења може купити готова хаљина.

Има и оних који немају идеју шта би сашили, већ им је лакше да то што виде и купе. Уколико желите да будете јединствени, оригинално обучени, да истакнете ваш стил, кројач је прави избор.

На крају кад се сведу рачуни дођете на приближно исто. Можда вам кројач делује скупље, али квалитетније је и дуже траје од неког купљеног мање квалитетног производа, који ће и краће трајати.

Избор је на нама.

број коментара 0 Пошаљи коментар