Шити или купити, питање је сад

Дилема да ли да купимо гардеробу или да је сашијемо код кројача, упркос великом броју продавница, није нестала. Већина жена се не одриче куповине одеће, али ни шивења.

Да ли је данас постало престижно ићи код кројача? До пре неколико деценија шивење по мери, било је уобичајно, зато је то занат који опстаје. Ко је имао новца ишао је код кројача и наручивао одела, по својој жељи и од материјала који је сам бирао.

Дизајнерка Јована Ђуровић мисли да је боље штити, зато што је то нешто што описује нас. Сами бирамо материјал, боју, облик, и осмишљавамо како желимо да нам нешто стоји.

„Купујем гардеробу те масовне производње, међутим, то је нешто што може лепо да вам стоји, кад наиђете на комад који вам одговара, али углавном не можете да нађете нешто што сте сами замислили како желите да изгледа и да вам стоји, додаје Ђуровићева.

Гардероба која се може наћи у бутицима углавном стиже из Турске, Кине, Италије. Често се дешава да се за цену шивења може купити готова хаљина.

Има и оних који немају идеју шта би сашили, већ им је лакше да то што виде и купе. Уколико желите да будете јединствени, оригинално обучени, да истакнете ваш стил, кројач је прави избор.

На крају кад се сведу рачуни дођете на приближно исто. Можда вам кројач делује скупље, али квалитетније је и дуже траје од неког купљеног мање квалитетног производа, који ће и краће трајати.

Избор је на нама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво