Градови на хаљинама

За путовање око света не морате да устајете из фотеље. Улице највећих градова Европе на својим сукњама, хаљинама, мантилима, ташнама осликава Нина Крањчевић.

За гошћу Јутарњег програма, Нину Крањчевић, свет је чуо пре годину и по дана када је Ивана Шпановић у Монаку, на презентацији Београда као кандидата за домаћина Светског дворанског привенства 2020. године, носила њену креацију.

Плава сукња са „погледом на Београд“ изазвала је праву пометњу међу присутнима. Но то није једини град који је Нина осликала на својим креацијама.

„Нема шта нисам сликала. Увек кажем да сам више градова насликала, но што сам видела и да их знам напамет, а да нисам ни била у њима“, истиче млада креаторка.

Најчешће је сликала Београд, Нови Сад и неке наше градове, али и Париз, Амстердам, Лондон, Веницију, Фиренцу. Идеја је настала потпуно спонтано. На почетку су јој мотиви били само поједине зграде, јер јој је било занимљиво да створи нешто ново, а не да слика само цветне мотиве.

Захваљујући онима који су од самог почетка носили њене моделе дошло се до идеје да то буде ипак, неки конкретан град. Први град који је насликала био је Париз.

Недавно је млада креаторка почела и са израдом другачијих мотива, напуштајући првобитни концепт сликања градова. Сви мотиви су ручно осликани, наглашава Нина Крањчевић, додајући да је сваки појединачни одевни предмет уникатан.

број коментара 0 Пошаљи коментар