Делују тако једноставно, а нису – керамичке плочице

Уређење простора није лак и једноставан посао, па када кренете у потрагу за керамичким плочицама, важно је прецизирати неколико важних ствари. Прва у низу је намена плочица, а касније се бирају дезен и боја.

Дизајнер ентеријера Невена Симић наглашава да је основно да знамо да ли керамика иде на под или на зид, и да ли се користи унутра или споља. Керамика која иде на зид, не може да иде на под, а обрнуто може, и то је највећа грешка која може да се деси некоме ко купује керамику.

У салону у коме се купује и бира керамика за простор, неопходно је продавцу нагласити да ли керамику бирате за постављење унутрашњег или спољашњег простора.

„Постоји отпорност керамике на мраз и и то да ли је керамика која се клиже напољу. И оно што је важно за керамику, где год да је користите, то је апсорпција влажности. То значи, ако се нека вода нађе у купатилу или било где, да ли ће та плочица да упије ту воду и да ту остане флека“, објаснила је Невена Симић.

Иначе, стручњаци указују на чињеницу да се само у Србији гранитне плочице називају тако. Реч је заправо о порцеланској керамици.

Керамика сврстана по класам, првој и другој, може да збуни. Невена каже да не треба да постоји ни један разлог који би нас одвратио од куповине плочица друге класе.

„Прва класа и друга класа плочице, то је иста плочица која има апсолутно исти квалитет. Замислите фабрику у којој на траци иде једна плочица и то је та иста плочица, јер машине очитавају стандард квалитета плочице. Ако постоји одступање од стандарда, та плочица се ставља у другу класу“, каже Невена.

Како би плочице нашле своје право место у дому, потребно је да одаберемо и праву димензију плочица а при избору керамике, веома је важно знати и земљу порекла.

„Ја увек волим да нагласим да су ту Италијани апсолутни трендсетери што се тиче керамике. Они успостављају и трендове и дезене и једноставно, по квалитету су најбољи. Италијани, па после њих Шпанци, Шпанци их јако добро прате. Италијани имају високе цене, које оправдавају квалитет“, закључила је дизајнер ентеријера Невена Симић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво