Оставка директора због „културе грљења“

Директор и оснивач шкотске модне компаније „Тед Бејкер“, Реј Келвин поднео је оставку због оптужби да је наметнуо „културу грљења" у својој компанији.

Келвин је био принуђен да узме одсуство прошле године када су се појавиле оптужбе за злостављање, које је директор одбацио, преноси АП.

Према речима извршног председника Дејвида Бернстајна, Реј Келвин је, у светлу оптужби изнесених против њега, одлучио да у интересу компаније поднесе оставку како би „фирма наставила даље под новим вођством“.

Реј Келвин је основао бренд „Тед Бејкер“ 1988. године у Глазгову. Аналитичар Џорџ Салмон тврди да је Келвин био кључан за то што је „Тед Бејкер“ од једне продавнице у Глазгову постао глобална компанија вредна више од милијарду фунти. Додао је, да су  дешавања током последњих месеци довела до тога да почетна вредност фирме нестане.

У петицији коју је потписало преко 2.000 радника наводи се да је Келвин тражио од женског особља да му седи у крилу, да им масира уши, као и да је једном приликом скинуо мајицу и причао о свом сексуалном животу, пише  Индепендент.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво