Огледање одмах после буђења изазива стрес?

„Врата ка другој димензији“, како многи називају огледала, важе за јак фенг шуи симбол. Стручњаци за уређивање ентеријера наводе да она такође визуелно повећавају простор и да позитивно делују на укућане, осим, како тврде, ако су у спаваћој соби.

„Када постављате огледала, треба да поведете рачуна о локацији, јер неправилно смештен, тај предмет може негативно утицати на енергију укућана“, саветују они који се баве уређењем ентеријера.

Стручњаци такође наводе и да на зидове дома не треба стављати изломљена огледала, јер она могу пореметити мир и баланс.

„Огледала треба постављати на мрачна места да би подигла ниво енергије и осветлила углове.  Добро је поставити огледало близу излаза из стана, због погледа на сопствену фигуру“, истакла је дизајнерка Лаура Бенко за портал Spruce.

Бенкова објашњава да, ако баш волите да имате огледало у спаваћој соби, треба да га поставите на унутрашњу страну врата ормара или негде у углу да се у њему не би огледао кревет.

„Поглед у огледало када се будите може да изазове стрес или, убудуће, непроспаване ноћи“, објаснила је Бенкова.

Стручњаци подсећају да, према древној кинеској филозофији фенг шуи, у спаваћој соби нема места за огледало и да се огледала не смеју постављати окренута ка кревету.

„Велика огледала се не препоручују у спаваћој соби јер доносе енергију елемента воде, а јак фенг шуи водени елемент у спаваћој соби може створити такозвану енергију туге. Сматра се да тако постављено огледало исцрпљује енергију током сна, и верује се да ремети интиму“, наглашава дизајнерка.

У случају да је огледало саставни део плакара, стручњаци саветују да се, пре одласка на спавање, оно покрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво