Огледање одмах после буђења изазива стрес?

„Врата ка другој димензији“, како многи називају огледала, важе за јак фенг шуи симбол. Стручњаци за уређивање ентеријера наводе да она такође визуелно повећавају простор и да позитивно делују на укућане, осим, како тврде, ако су у спаваћој соби.

„Када постављате огледала, треба да поведете рачуна о локацији, јер неправилно смештен, тај предмет може негативно утицати на енергију укућана“, саветују они који се баве уређењем ентеријера.

Стручњаци такође наводе и да на зидове дома не треба стављати изломљена огледала, јер она могу пореметити мир и баланс.

„Огледала треба постављати на мрачна места да би подигла ниво енергије и осветлила углове.  Добро је поставити огледало близу излаза из стана, због погледа на сопствену фигуру“, истакла је дизајнерка Лаура Бенко за портал Spruce.

Бенкова објашњава да, ако баш волите да имате огледало у спаваћој соби, треба да га поставите на унутрашњу страну врата ормара или негде у углу да се у њему не би огледао кревет.

„Поглед у огледало када се будите може да изазове стрес или, убудуће, непроспаване ноћи“, објаснила је Бенкова.

Стручњаци подсећају да, према древној кинеској филозофији фенг шуи, у спаваћој соби нема места за огледало и да се огледала не смеју постављати окренута ка кревету.

„Велика огледала се не препоручују у спаваћој соби јер доносе енергију елемента воде, а јак фенг шуи водени елемент у спаваћој соби може створити такозвану енергију туге. Сматра се да тако постављено огледало исцрпљује енергију током сна, и верује се да ремети интиму“, наглашава дизајнерка.

У случају да је огледало саставни део плакара, стручњаци саветују да се, пре одласка на спавање, оно покрије.

број коментара 0 Пошаљи коментар