Ламинат, дуготрајно и повољно решење за сваки под

Као спој нових технологија и модерног дизајна, ламинати су неоспоран хит у опремању ентеријера различитих намена. Својом лепотом су се врло брзо изборили са конкуренцијом у виду паркета и бродског пода, јер су се показали трајнијим и отпорнијим.

Упркос томе што традиционално важи за добро улагање, куповина и уградња паркета је прилично превазиђена из много разлога. Удобност, функционалност и огроман избор савремених дезена су на страни ламината.

Дуг век трајања

Ламинати су стекли велику популарност у опремању стамбених и пословних објеката због своје једноставности, лакоће одржавања и дугог века трајања. Будући да се састоји од четири слоја и различитих материјала, ламинат је дизајниран тако да обједињује најважније прохтеве корисника.

Отпоран је на хабање, ударање и воду захваљујући свом завршном слоју високе тврдоће који поседује и врхунски сјај. Ради се о материји која је много чвршћа од најтврђег дрвета, што довољно говори о трајности ламината.

Уколико поседујете кућног љубимца бићете захвални ламинату јер није осетљив на гребање.

Следићи слој по дубини је декоративни, практично онај који чини дезен ламината. Испод њега се налази дебео слој специфичних дрвених влакана велике густине, који чини ламинат стабилним и издржљивим.

Квалитет ламината се разликује управо према дебљини овог слоја. Последњи, доњи слој је ту да стабилизује и заштити ламинат.

Избором ламината за свој дом практично сте решили питање подова за више деценија, без потребе да га освежавате хобловањем и лакирањем, као што је случај са паркетом.

Повољна цена

Имајући у виду нижу цену ламината у односу на паркет, као свој главни конкурент, а такође и чињеницу да је само постављање ламината јефтиније јер не тражи хобловање и лакирање, куповина ламината ће бити ваша најбоља куповина приликом уласка у нови дом или реновирање старог.

Можете га поставити и преко економичног подног грејања. Ламинат можете поставити и самостално захваљујући једноставном клик систему, односно спајањем ламинантних плоча увлачењем.

Дакле мајстори вам нису ни потребни, као ни велики број слободних часова. Упутство за постављање ламината добићете од свог продавца приликом куповине.

Велики избор ламинатних дезена

Ламинати су веома практични за комбиновање у ентеријеру јер можете изабрати нешто од великог избора боја и дезена. Ту су дезени који имитирају паркет од различите врсте дрвета, бродског пода или керамичких плочица, као и једнобојни ламинати.

Својим интересантним дезенима се појављују као функционалан део ентеријера, јер бојом могу да освеже просторију, или напротив, да ублаже јаке боје намештаја и присуство динамичних линија.

Најпопуларнији ламинати су они са имитацијом храстовог, јасеновог или буквиног паркета у различитим нијансама и видовима обраде. Поред ламината, ту су и адекватна лајсне које штите ивице зида и делују врло декоративно. Поред неоспорне лепоте, ламинати су врло удобни и лаки за одржавање.

Наиме, чисте се сувом или мокром крпом, без абразивних средстава, који могу да наруше сјај ламината. Просторије са ламинатом, уколико се адекватно одржавају, дуго остају лепе као након његове уградње.

Ваш савезник у опремању дома

Постоји доста фирми које увозе најквалитетније ламинате реномираних светских произвођача.

Ова готова подна облога је са разлогом најпопуларнија на нашим просторима за опремање станова, кућа, канцеларија, продавница, вртића, школа, ресторана, па чак и производних простора.

Куповина ламината онлајн данас је постала пракса. На сајтовима продаваца можете на миру из фотеље разгледати дезене и квалитет ламината. Већина продаваца је спремна да вам довезе ламинат на кућну адресу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво