Рефлектори, сомот и доњи веш

Нова линија доњег веша шведске модне компаније "H&M", коју потписује чувена француска дизајнерка Соња Рикијел, најављена је спектакуларном ревијом у Паризу. Поклони и послужење за присутне, сцена као из футуристичке бајке и остале неопходне „ситнице", коштали су више од два милиона евра.

Посетиоци највеће и најекстравагантније забаве одржане у париским модним круговима у последњих неколико година добили су 2.000 црних сомотских јастучића и исто толико комада женских гаћица од Соње Рикијел и шведске фирме "H&M".

Огромне реплике Ајфелове куле, старинског точка за ферибот и вртешке специјално су пројектоване за представљање колекције коју је икона париске моде дизајнирала за шведску модну кућу. Шампањац и мноштво разноразних ђаконија који су служени у сали употпунили су и додатно загрејали већ узаврелу атмосферу.

На сцени која је подсећала на могућу сценографију филма „Алиса у земљи чуда" вештачка магла обавијала је шарено картонско дрвеће и велике гумене псе.

Више од 2.000 присутних послуживала је „војска" келнера у ритму рок музике и гакања гусака, а након женског бенда који је промарширао сценом спектакл је почео.

Линија коју је Соња Рикијел направила за етикету H&M је 67. колекција доњег веша славне француске дизајнерке.

Нови модели у продаји ће бити од 5. децембра у 1.500 H&M-ових радњи, то јест већини њихових продајних места у свету, али и радњама у власништву 79-годишње дизајнерке која је претходне године обележила четири деценије рада.

„Соња Рикијел је права модна икона које је осмислила јединствен стил комбинујући елементе женствености, париског шика и савремености, као и одећу која је истовремено практична, удобна и носива", истакла је Маргарета ван ден Бош, креативна директорка H&M-а.

Више од 300 техничара и келнера бринуло се да све тече по плану током догађаја у који је, према неким проценама, уложено више од два милиона евра.

Цене модела линије доњег веша коју потписује Соња Рикијел крећу се од 9,95 и 59,95 евра.

„Свиђа ми се идеја да моји модели буду доступни што већем броју људи", истакла је лсавна дизајнерка.

Шведски произвођач гардеробе последњих година удружује снаге са реномираним модним дизајнерима попут Карла Лагерфелда и Стеле Макартни, али и славним личностима предвођеним Мадоном и Кајли Миног.

Основана 1947. године у Шведској, компанија H&M је трећа на светској листи произвођача гардеробе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво