„Веганска" мода

Дизајнери се све чешће удружују са звездама шоу-бизниса у покушају да промовишу моду која „штеди" животиње. Међу најистакнутијим дизајнерима „веганске" моде јесте Стела Макартни, која ће заједно са певачем Морисијем креирати колекцију обуће направљену искључиво од материјала који нису животињског порекла.

Многе светске звезде поносе се чињеницом да су вегетаријанци или вегани и радо (у свакој прилици) то истичу.

Међутим, до скора им је било тешко да објасне зашто је неприхватљиво јести месо, али је сасвим у реду носити кожну обућу, одећу и „асесоаре", попут торби, каишева и рукавица. Животиње страдају у оба случаја...

У последње време им иде на руку то што се модна индустрија све више окреће тзв. еколошким материјалима, па можете бити у тренду и ако носите ципеле или торбу од вештачке коже.

Једна од најпознатијих дизајнерки која креира тзв. „веганску" моду, јесте Стела Макартни.

Стела је, као и њен отац Пол Макартни, заклети вегетаријанац и борац за права животиња.

Британски медији објавили су да ће Макартнијева и славни музичар Мориси, такође вегетаријанац, заједнички креирати колекцију обуће која ће бити начињена искључиво од „веганских "материјала, односно оних који нису животињског порекла.

Намера им је да покажу да није неопходно користити кожу животиња да би се начинила квалитетна и добро дизајнирана обућа.

„Пројекат је још у раној фази, али надама се да ће се наша колекција обуће у продавницама појавити следеће године", рекла је Стела за британски „Дејли мејл".

Недавно је објављено и да ће британска дизајнерка удружити снаге са још једном познатом вегетаријанком, певачицом Леоном Луис.

Поред коже, у веганској моди неприхватљив је било који материјал чија производња подразумева окрутан третман животиња.

То значи, нема крзна, свиле (страдају свилене бубе), али ни вуне уколико је утврђено да се овце на фармама узгајају у лошим условима.

Основна порука дизајнера „веганске" моде јесте: могуће је истовремено бити модеран и имати чисту савест!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи