Опанчарева Кћи спаја јелек, старке и фармерке

Њен стил је и традиционалан и модеран. Марина Алексић, познатија као Опанчарева Кћи, већ годинама негује породичну традицију. Глуму је заменила дизајнирањем, а костиме извела на улицу.

Јелек, старке и фармерке – то је Маринина одевна комбинација. Две сестре четврта су генерација која се бави производњом народне ношње и опанака.

„Ја бих рекла да сам кренула од рођења, зато што сам се родила у радионици која прави ношње и опанке тако да самим тим сам била од почетка укључена у све исто као и моја старија сестра“, прича Марина.

Свој породични таленат, сасвим случајно, Опанчарева Кћи открила је фотографијом, која је привукла доста пажње.

„Изненадила сам се какав је одзив био. То сам пласирала путем друштвених мрежа и показало се као нешто што је добро. Млади и старији и људи који живе у иностранству су међу првима реаговали“, објашњава дизајнерка.

И тако је на улице Београда на необичан начин вратила традицију. Верује да све више младих препознаје њен труд и рад највише због тога што је реч о ручном раду и природним материјалима.

„То је нешто што сваком онако упада у очи и када одвојимо неки део ношње и мало само га дотерамо, да кажем, да уведемо рукаве или џепове и тако мало модернизујемо и наравно да то може јер и те како модерно данас“, наглашава Марина.

Дизајнерској сцени придружила се пре неколико година када је сашила први капут који и данас чува. Није волела да говори да је дизајнер, али уз искуство које је временом стекла, сада другачије размишља.

„Била сам доста стидљива у том погледу, али сам временом научила да треба да се борим за оно што волим и да нема потребе да се стидим и да баш треба да кажем – Да ово сам смислила и ово носим са поносом“, закључује Марина.

Иако је њена модна линија веома разноврсна, Марина увек има нове идеје. Колекцију ће употпунити торбама, које, како каже, док не заврши, чува од камере.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво