После контроверзне рекламе, производи „Долче и Габана“ повучени са кинеских сајтова

Производи познатог италијанског бренда „Долче и Габана“ повучени су са главних кинеских продајних сајтова због контроверзне рекламне кампање тог бренда.

Италијански модни гигант „Долче и Габана“ објавио је видео-снимак на којем се Азијаткиња труди да једe пасту и пицу штапићима. 

Ова рекламна кампања оптужена је за изругивање кинеске културе и за промоцију непријатних стереотипа.

Тим видео-снимком „Долче и Габана“ ризикују да изгубе једно од највећих луксузних тржишта за продају робе, пише Би-Би-Си и додаје да су многе познате личности из Кине позвале на бојкот тог бренда.

Све је почело када су Инстаграмом почеле да се шире слике на којима се налазе увредљиви коментари о кинеском народу, а које је писао суоснивач бренда Стефано Габана.

Челници „Долче и Габане“ извинили су се због увреда уз тврдњу да је њихов профил на Инстаграму био хакован.

Италијанска компанија потом је објавила видео-снимак у којем се Габана и његовог пословни партнер Доменик Долче извињавају због објављене рекламе са молбом да им буде опроштено њихово „неразумевање кинеске културе“.

Због великих критика кинеске јавности, италијанска фирма је раније ове недеље отказала модну ревију у Шангају, а већ данас њени производи повучени су са главних кинеских сајтова за продају. 

Према оцени стручњака за истраживање тржишта, реклама је збунила кинеске потрошаче. Такође, показало се да је приликом израде рекламне кампање направљена погрешна процена да ће потрошачима на кинеском тржишту реклама бити забавна.

„Купци у Кини желе бренд који их познаје и који ће учинити да се осећају важно“, закључили су стручњаци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво