Београдска недеља моде подржава кампању „Рак је излечив“

Ове сезоне, Београдска недеља моде од 26. октобра до 2. новембра поново нуди динамичан распоред ревија, али и веома богат уметнички програм. Модне и уметничке поруке које се публици пласирају на овој манифестацији, увек имају и дубљи смисао, а често су и врло друштвено ангажоване.

У календару културних дешавања у престоници, централно место током јесени већ дуги низ година припада Београдској недељи моде.

Предстојеће, 44. издање ове модне манифестације биће посвећено и афирмацији порука Националне кампање за борбу против рака „Рак је излечив“, коју је покренула Радио-телевизија Србије, уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Уз водеће здравствене институције, реномиране фармацеутске куће и удружења пацијената, тиму, који бројним акцијама већ десет месеци промовише циљеве националне кампање „Рак је излечив“, придружила се и Београдска недеља моде.

Ненад Радујевић, директор Модног студија „Клик“ и манифестације Београдска недеља моде: „БФВ као дугогодишњи пројекат има врло изражену свест о друштвеној одговорности. У контексту великог публицитета који пројекат са собом носи, наше поруке стижу до врло широке популације.

Када је здравље у питању, сматрам да је превентива од кључног значаја као и начин на који се деле тако важне поруке и подиже свест људи. Верујем да ћемо у сарадњи са РТС-ом и Министарством здравља, које подржава овај пројекат, успети да допремо до што већег броја наших суграђана и да ћемо на тај начин утицати на побољшање квалитета здравља код нас.

А заједно са иницијаторима ове кампање, већ на свечаном отварању, у петак, 26. октобра увече, у Белекспо центру, са модне писте 44. Београдске недеље моде послаћемо публици и јавности веома снажну поруку 'Рак је излечив' – како онима који се управо боре са овом болешћу, тако и свима другима – да бисмо их подстакли на већу одговорност према свом здрављу“.

Прегледи у Абердаревој до краја новембра

Мобилни мамограф ће испред зграде РТС-а у Абердаревој улици бити на располагању за бесплатне, превентивне прегледе све до краја новембра.

Више детаља о начину заказивања, прочитајте овде.

број коментара 0 Пошаљи коментар