Трикови за млађи изглед

Осим агресивним методама који нису свима доступни, а стручњаци све чешће упозоравају и на пратеће здравствене ризике, трагови година веома успешно могу се прикрити уз помоћ шминке. Производе које већ имате можете употребити на другачији начин и „отарасити" се неколико година.

Листа потребних ствари није предуга. Припремите шминку, хидрантну крему, огледало и обезбедите мало времена за увежбавање техника.

Најпре добро осмотрите свој одраз у огледалу. Признајте себи да ли имате боре. Уколико је одговор потврдан, немојте се много секирати, то није неприродно нити неуобичајено.

Како старимо, тако нам је кожа мање еластична и појављују се прво готово неприметне линије, које касније, много касније постају дубоке боре.

Сунчева светлост, такође, је један од „криваца" што се старост крштенице види на кожи.

Уместо скупих препарата или агресивних метода за подмлађивање у помоћ нам може „прискочити" и шминка.

Како би сува кожа лица која се љушти постала глатка, није довољно само неговати је кремом са високим садржајем влаге, већ је неопходно пити доста течности, то јест воде или благог биљног чаја.

Пре наношења шминке пустите да кожа добро упије крему како бисте лакше сликали по вашем „платну".

Следећи корак је сакривање неправилности попут пега, флека, бубуљица. Нежним покретима утрљајте коректор на критичним местима и не заборавите да овај производ може да се користи и за сенчење носа уколико желите да га визуелно сузите и издужите.

После тога на ред долази пудер који није неоходно стављати по читавом лицу. Практичном провером најлакше се утврђује која места „захтевају" пудер.

Осим коже лица, очи су веома важан део младалачког изгледа. Циљ је да их визуелно повећамо, али да истовремено не претерамо са количином шминке.

Према речима стручњака, сенку коју иначе користите нанесите на капке и добро осмотрите на који начин је то променило ваш изглед.

Додајте мало светле светлуцаве сенке тик испод обрва, пратећи њихов лук и уколико вам се чини да је то довољно за природан, дневни изглед немојте додавати више.

Природно и уредно

Ако имате утисак да нешто недостаје и да делујете уморно веома прецизно уоквирите око дуж оба капка, али се трудите да линија буде што тања, јер циљ је ипак природан изглед, а превише црне боје неће оставити такав утисак.

Мање ајланјера на горњем капку и мало више маскаре, трик је који мајстори шминке примењују када је потребно истаћи трепавице.

Како бисте визуелно освежили лице и избегли поспан изглед, додајте још мало ајлајнера од средине капка ка спољашњем делу ока, али тако да линија „иде" ка обрвама.

Што се усана тиче, са појавом првих бора неопходна је оловка која ће помоћи да се руж не разлива и на тај начин допринети уреднијем изгледу.

Евентуална одступања у симетричности исправите оловком, а за ефекат пунијих усана довољно је мало ублажити, то јест „исправити" линију горње усне.

Потребно је мало времена како бисте овладали овим техникама, али се труд исплати јер ће резултат сви приметити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи