„Мајкл Корс“ купује „Версаче“ за 2,1 милијарду долара, мења име у „Капри холдингс“

Америчка компанија „Мајкл Корс“ купује италијански модни бренд „Версаче“ у склопу трансакције вредне 2,1 милијарду долара, јавља АП.

Америчка медијска мрежа Си-Ен-Би-Си јавља да „Мајкл Корс“ купује „Версаче“ за 2,1 милијарду долара, укључујући и дуг, што ће, како се оцењује, компанији из САД отворити пут за улазак на ексклузивно европско тржиште луксузних производа.

По окончању куповине, компанија „Мајкл Корс“ ће променити име у „Капри холдингс“, инспирисана том „гламурозном и луксузном острвском дестинацијом“, наводи се у саопштењу те компаније.

Италијанску модну кућу је основао Ђани Версаче, а након након његовог убиства 1997. године, њом су наставили да управљају његова сестра и брат.

Си-Ен-Би-Си наводи да ће у оквиру споразума, Донатела Версаче остати да надгледа управљање брендом и да ће заједно са братом Сантом и ћерком Алегром и даље остати акционар у компанији. 

Породица Версаче поседује 80 одсто компаније, док је преосталих 20 одсто у власништву америчке групе „Блекстоун“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво