Дизајнерска оаза на Каленић пијаци

На београдским пијацама све чешће има неубичајених и занимљивих ствари. Одавно то нису само места за куповину сира и поврћа, већ и објекти у којима се представљају добре пословне идеје. Први пут на познатој Каленић пијаци овог викенда представљају се млади дизајнери. Највише је накита, торби, козметике, гардеробе, украса.

Дизајнерска оаза на Каленић пијаци допала се посетиоцима, а уметници су искористили прилику да им своју робу што боље представе.

Према речима посетилаца пажњу привлаче маштовите, оригиналне ствари. Има и оних који су се са делом понуде неких излагача упознали на друштвеним мрежама.

У понуди на Каленић пијаци и предмети који личе на комаде тортица. „Нису тортице, личе на торте али нису.То су сапуни од кокосовог и маслиновог уља са кристалима од полудрагог камења. Чисте и тело и ауру“, каже Албин Салиховић из „Хвала козметике“.

Марина Боровњак из студија „Алдес“ каже да су први пут понудили на Каленићу своје ташне и да су задовољни јер је продаја одлична.

Миљана Буловић из „Лола накита“ каже да је боље него што је очекивала да ће бити: „Жао ми је што се нешто овако чешће не организује“. Млади дизајнер у Београду, истиче Миљана, може да живи од свог рада ако квалитетно ради, ако има праву клијентелу и добар маркетинг.

Робу познатих дизајнера мало ко може себи да приушти. Предмети младих, неафирмисаних уметника многима су приступачни, а ко зна, можда је пред некима од њих блистава светска каријера па и оно што купите постане много вредније.

Остали аутори: Јасмина Ракочевић
број коментара 0 Пошаљи коментар