Капа главу чува

Хладни дани, нарочито температуре испод нуле, приморавају нас да носимо неку врсту „покривача за главу". Уместо да се нервирате због тога што вам кваре фризуру и изазивају свраб, покушајте да се поиграте бојама и дезенима и тако добијете сјајан модни детаљ.

Качкети, штрикане капе, шешири, беретке... Свима им је зими основна функција да нам греју главу, али могу да буду и интересантан модни детаљ.

Без обзира на то за који од „покривача за главу" се одлучите, потрудите се да неком живахном бојом разбијете сивило које обично прати зимске дане.

Концепт целокупне гардербе, односно лични стил, углавном одређују и то да ли ћемо носити капе, качкете или шешире.

Штрикане капе и качекти углавном су одлика спортског, лежернијег стила. Али, занимљиви дезени и јарке боје предива или текстила, могу „зачинити" и неку формалну одевну комбинацију.

Са друге стране, шешири су по дефиницији саставни део елегантног, класичног стила.

Међутим, уместо стандардних филцаних шешира, све чешће се носе они начињени од сомота, плиша, фланела или, чак, вештачког крзна, и сасвим лепо пристају уз спортски, али и „фанки", екстравагантан стил.

Беретке, такође, сматрамо класиком. Носе их сви - деца, млади стари, жене и мушкарци. Могу да се носе на различите начине и уз различите фризуре.

Јединствен и једноставан крој омогућава безбројне варијације када је о боји, дезену и материјалу реч.

Шубаре, нарочито оне од правог крзна, данас спадају у контроверзне одевне предмете, с обзиром на растућу свест да носити одрану животињу на глави баш и није одлика доброг укуса.

Уосталом, уколико не живите на неком од полова, остале врсте капа пружају сасвим добру заштиту од хладноће. Дакле, шубаре не препоручујемо!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво