Федерер после 20 година променио спонзора одеће!

Након пуних 20 година у опреми америчке фирме „Најк“, швајцарски тенисер Роџер Федерер се на старту турнира у Вимблдону на централном терену појавио у мајици и шорцу јапанског произвођача одеће „Уникло“, са којим је потписао уговор према којем ће годишње зарађивати око 30 милиона долара.

„Уникло“ је званично објавио партнерство са 36-годишњим Федерером, како кажу, „највећим тенисером свих времена и једним од најутицајнијих и најпризнатији људи света“.

Ово партнерство значи да ће Федерер представљати „Уникло“ на свим турнирима током године, почевши од овогодишњег Вимблдона, саопштила је јапанска фирма.

Финансијски детаљи нису саопштени, али медији наводе да је овај договор вредан око 30 милиона долара годишње, у поређењу са 10 милиона долара које је имао са „Најком“.

Ројтерс преноси да се знало да је швајцарском тенисеру уговор са „Најком“ истекао у марту, али се све до данас није наслућивало у којој опреми ће изаћи на централни терен Вимблдона.

Први носилац турнира и даље носи патике „Најк“, јер „Уникло“ не производи обућу.

„Немам договор о патикама. За сада ћу и даље носити 'Најк'. Они су показали интерес да и даље носим њихове патике. Имам дубоке корене са 'Најком'. Али, све је отворено“, објаснио је Федерер.

Било је уочљиво да чувени тенисер на својој опреми нема препознатљиво дизајнирану ознаку РФ.

„Лого РФ је у овом тренутку 'Најков', али ће у једном тренутку опет бити мој. Надам се раније, а не касније, да ће 'Најк' помоћи у том процесу. То су моји иницијали и не могу заувек бити њихови. У кратком времену, поново ће бити моји“, тврди Федерер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво