Мода у педесетим – важно је да жена схвати да године нису оптерећење

Колико гламур и мода могу бити важни женама зрелог доба проверавала је екипа РТС-а протеклог викенда у словеначким термама Олимиjа, у магичној ноћи моде.

Љубичасте чарапе са жутом хаљином, сандале и ципеле вртоглавих потпетица или патике на кратку хаљину, све су то модни стилови које волимо, у којима се осећамо удобно и добро. Да ли су нам године ограничење и да ли можемо да се у ономе што нам се допада осећамо гламурозно?

„Може, свакако да може. Важно је да жена схвати да године нису оптeрећење и да проба да обуче бар једном нешто другачије, нешто друго што и није баш нешто у тренду, него да проба нешто за своју душу“, сматра Сања Величковић, модна креаторка из Словеније.

„Ја мислим да можете бити гламурозни... Ако сте мало екстравагантнији, ја волим иначе екстравагантну гардеробу, чак и ако је за плажу, за било шта. Увек сам волела да се издвојим из гомиле. Волим пуно боја, волим се уређивати, некад и превише. Мом драгом који је спортски тип, иде на живце, па каже: 'Зар се ти не можеш опустити?'. А ја кажем: 'Па, ја сам опуштена на тај начин“, објашњава певачица Алка Вуица.

„Како да не! Код нас су предрасуде као да новац све купује, дакле свака жена која воли себе, поштује и има свој став, која се труди да пре свега себи направи живот што лепшим може апсулутно да се представи у том гламурозном стилу, пре свега да ради и на себи на неком духовном расту, дакле са врло мало пара може се врло гламурозно изгледати. Потребан је прави рад на себи, а то се онда и види“, додала је певачица Биља Крстић.

Носи ли свака жена гламур у себи? Како препознати оно што нам најбоље стоји у гардероби коју волимо а да при том останемо своји, будемо аутентични?

„Гламурозна је жена која је у хаљини која је добро кројена, која јој добро стоји, да јој та хаљина која јој даје самопоуздање, да кад стане где год, може да стоји било ко испред ње, да она стоји уверена да је најбоља, најлепша“, истиче Сања Величковић.

„Недавно сам видела у шетњи Загребом једну бакицу имала је обријану главу, седу, ирокезицу на глави, неке луде наушнице и рекла сам: 'Тооо!'. Што сам старија желим изгледати што луђе!“, став је Алке Вуице.

„Ја сам потпуно антимодни тип. Код мене је на првом месту удобност и оно што је примерено нашим годинама. Ја нисам ни за какве миниће, волим много панталоне да носим, волим широке панталоне, модерне, лепе неке кошуљице, неке лепе обичне сандале, и волим патике. Данас су модерне те патике, тако да гламурозно изгледамо шта год да обучемо само да нам је удобно“, каже Биља Крстић.

Да ли број година може да буде и ограничење када су у питању кројеви, али и боје?

„Оне жене које су убеђене да имају пола кила вишка хватају се за црну боје. Црна боја је лепа и ја волим црну боју, али боје су те које нам дају енергију. Свакако не можете без црвене, зелене и жуте. Кажем, када осетите да сте нашли нешто за себе и у боји, нема више година него само уживање“, објашњава Сања.

„Нисам тако одушевљена с педесетим, Увек ме теши да долази само још више година. Ево ја данас имам рођендан и нећу рећи колико пуним година (смех), мислим да треба задржати то дете у себи, радовати се животу, има то својих лепота схватиш да време пролази и онда се више посвећујеш себи, мање те нервирају неке глупе ситнице, почињеш живот на један другачији начин. Тако да и године имају не своју лепоту па и у зрелости“, закључила је Алка Вуица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво