Венчаница о којој цела планета прича

Креација коју је америчка глумица Меган Маркл одабрала за своје венчање са британским принцом Харијем тренутно је хаљина о којој се највише прича. Част да је дизајнира имала је британска креаторка Клер Вејт Келер.

Венчаница о којој цела планета прича Венчаница о којој цела планета прича

Хаљина која је недељама држана у најстрожој тајности своју премијеру имала је у 13 часова када је Меган Маркл изашла из аутомобила испред капеле Светог Ђорђа у Виндзору.  

Вереница принца Харија блистала је у раскошној белој тоалети коју је израдила француска кућа „Живанши“ по замисли британске креаторке Клер Вејт Келер.  

Сада већ војвоткиња од Сасекса, што је титула коју је америчка глумица добила након ступања у брак са унуком британске краљице Елизабете, упознала је креаторку почетком прошле године и одлучила да Клер повери тако важан задатак због „елегантне естетике“ којом одишу њене креације. 

Упркос томе што вео не иде уз феминистичке ставове супруге принца Харија, Меган је не само пристала да га носи на венчању већ је и тражила да се на њему нађу и њена два омиљена цвета. Такође, пет метара дугачак вео украшен је везом, а приказане су биљке из разних крајева Комонвелта.  

Дијамантска тијара коју је на венчању носила америчка глумица, била је намењена краљици Мери која је крунисана заједно са супругом краљем Џорџом Петим 1911. године.

Та тијара коју је Маркл одабрала из трезора британске монархије старог 125 година, била је специјално израђена за краљицу Мери да се слаже са брошем који је добила 1893. као поклон за веридбу са тадашњим принцем Џорџом, преноси АП.

Драгоцености је у наслеђе добила краљица Елизабета Друга, бака младожење, која у закључаним трезорима чува на стотине тијара. Према краљевској традицији, краљица је требало да дозволи Меган да позајми једну од тих светлуцавих драгоцености на дан венчања.

Месецима пред краљевско венчање било је спекулација о томе да ли ће Маркл наставити са традицијом ношења тијаре и да ли ће одабрати ону коју је носила покојна принцеза Дајана. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво