На плаже су се вратиле осамдесете

Стигло је оно доба године када сви размишљамо како ћемо изгледати на плажи или базену. Први проблем је вишак килограма који смо накупили током зиме. Други је како одабрати купаћи костим који може да сакрије оно што бисмо да сакријемо и још да буде модеран. 

Oсамдесете су се вратиле у великом стилу. Костими са отвореним боковима, једноделни „чувари плаже“, покривају недостатке, а откривају довољно, кажу припаднице лепшег пола.

„Враћамо се ретро стилу, међутим, он није јасно дефинисан за одређену епоху јер се просто кројеви преплићу из једне епохе у другу епоху, да кажемо да је то нека рестилизација свега тога“, објашњава Јелена Светличић, ауторка емисије „Лице и потпетице“.

Први костим, који је више личио на одело, обукла је француска војвоткиња још у IX веку. Годинама касније, даме су поносно показивале своју фигуру у нешто смелијем костиму – бикинију. Предрасуде да бикини одговара само мршавим женама, стилисти се труде да сруше. Међутим, жене се питају – како у мору костима пронаћи онај прави у ком ће добро пливати?

„Комбиновање је увек добро, не морате увек носити купаћи костим на начин на који је искомбинован у радњи или на начин на који сте га купили. Имате, рецимо, неки стари купаћи костим и увек можете да искомбинујете то старо са тим новим“, додаје Јелена Светличић.

У тренду су жене које се добро осећају у својој кожи без обзира на грађу и године, каже Тамара Радић, продавачица у „Лисци“, и додаје да ће костим који савршено одговара било којој грађи и фигури самим тим допринети да жена изгледа боље у томе.

Шумски и геометријски дезени, спектар величина од S до XXL помажу при одабиру.

„Госпође са већим грудима траже моделе који ће да 'покупе' груди. Има доста госпођа које имају децу и незгодно је да узимају моделе купаћих костима који су плитки и који су равно сечени“, истиче Слађана Ковачевић из „Бонатија“.

На рекламама се налазе модели којима пристаје сваки костим. Многе жене пожеле да изгледају баш тако и одлуче да купе нешто што им баш и не одговара. Упркос саветима продавца.

„Оно што прво погледају мисле – јао, не то, молим вас, не могу то да пробам, па кад уђу у кабину, пробају нешто што су мислиле да ће им добро стајати, ми предложимо ону прву варијанту, испадне да је та прва варијанта била најбоља“, додаје Тамара Радић.

Слађана Ковачевић истиче да нема дискриминације када су у питању купаћи костими: „Свакоме можемо да понудимо, од тинејџерки, ту су старије госпође, даме са већим, мањим грудима...“

Црни бикини никада не излази из моде. Једноделни ће сакрити све што треба – већини се ово мота по глави пре куповине. Савет продаваца је да мало истражите понуду. Дизајнери кажу да постоји купаћи костим за сваку жену, под условом да га више бира према себи него према моди.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво