Нови лого „Фолксвагена“ за нову еру електричних аутомобила

Округли лого „Фолксвагена“ један је од најпрепознатљивијих знакова, не само у аутомобилској индустрији. Његово мењање било би нешто слично као када би „Кока-Кола“ променила свој лого, али немачки џин жели да прилагоди свој амблем како би био спреман за нову еру „електричних“ возила.

Агенција Блумберг наводи да је главни човек маркетинга „Фолксвагена" Јохен Сенгпил рекао да ће нови лого бити представљен следеће године.

Идеја иза овога је, према његовим речима, да се створи „разнобојнија“ слика „Фолксвагена“, како би се добила другачија привлачност, коју је немачка марка изгубила покушавајући да буде „превише немачка“.

Осим тога, садашњи лого се повезује и са скандалом око лажирања тестова издувних гасова код дизел-возила, али Сенпил истиче да то није једини разлог иза жеље за променом.

Многи стручњаци за дизајн објашњавају да је класични лого „Фолксвагена“ превише препознатљив да би био драстично мењан, па очекују да ће промене бити блаже природе.

Сагласни су да ће се то највероватније одразити да лого поприми мало „футуристичкији“ дизајн, са могућом благом променом фонта.

Примера ради, „Тојота“ и „Лексус“ изменили су знакове на палетама електричних аутомобила, дајући плавичасти ефекат логоима, па би то можда могао да буде правац којим ће и немачки гигант поћи, наводи сајт Аутоблог.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара