Уметност на дну тањира

Иако највећи део времена проведе сакривен од очију, дезен са површине тањира и других посуда на трпези, готово неизбежно је једна од тема разговора током обеда, нарочито када се пријатељи окупе поводом славља.

Без обзира на то да ли је у питању формална прилика са бројним званицама, пикник са пријатељима у оближњем излетишту или обичан недељни обед, од избора тањира зависи целокупан утисак.

Пре него што храна привремено од погледа сакрије шаре, скоро по правилу, гости, али и укућани, нарочито најмлађи коментаришу изглед тањира.

Родитељи најчешће морају да одговарају на питања у вези са животињском или биљном врстом, облицима, називима боја, али и разлозима украшавања чинија из којих једемо.

Међутим, да украси на сету за ручавање не изазивају само позитивне реакције, већ могу бити узрок главобоље, понеке тешке речи и препирке, знају они који су припремали свадбено весеље или куповали комплет као поклон за венчање.

Како се у таквим ситуацијама брижљиво бира свака ситница, изглед тањира може бити једна од тежих одлука.

Проблем се додатно компликује уколико је неопходно уклапати више различитих сетова или пратећих посуда попут чинија или шољица.

У помоћ неодлучним паровима притекну стручњаци који на основу осталих детаља и декорације у сали предлажу неколико најбољих опција.

Олакшавајућа околност при куповини одговарајућег сета је то што се у специјализованим радњама може пронаћи велики број различитих комплета веселих боја и необичних дезена, али и класичних, једнобојних, израђених од традиционалних или модерних материјала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво