Макрон позива модне креаторе у Француску

Француски председник Емануел Макрон окупио је на вечери у Јелисејској палати познате француске модне креаторе и највећа имена света моде, у жељи да пружи подстрек једном од најуноснијих сектора у тој земљи, али и уз позив дизајнерима са свих страна света да дођу у Француску.

Нигде мода није већи бизнис него у Француској и Макрон планира да то тако и остане, а ова гала вечера, која се временски поклопила са Париском недељом моде, његов је најновији покушај да привуче предузетнике са агендом погодном за пословање, наводи Ројтерс.

„Креаторима желим да поручим: Изаберите Француску“, рекао је Макрон, у обраћању званицама од Жан Пола Готјеа до Елија Саба, а присутни су били, између осталих, и дизајнер обуће Кристијан Лубутен, главна уредница модног часописа Вог Ана Винтур и дизајнерка куће „Александар Меквин“, Сара Бартон.

Макрон је истакао да му је највећа жеља да „креатори, било да су из Индије, Јапана, Африке, САД или Кине, размотре могућност да дођу да стварају у Француској“.

„А ми ћемо учинити све како бисмо им олакшали рад“, поручио је француски председник.

Вечери је присуствовала и Макронова супруга Брижит, у креацији једне од њених омиљених француских модних кућа „Луј Витон“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво