Проблеми због "H&M"-ове дуксерице и у Јужној Африци

Чланови једне јужноафричке опозиционе партије упали су у поједине прадавнице ланца "H&M" у знак протеста због рекламне фотографије коју је недавно објавила та шведска модна компанија на којој је приказан црни дечак у дуксерици с натписом „Најбољи мајмун у џунгли“.

Локални медији извештавају да су чланови јужноафричке партије „Борци за економску слободу“ тражили од тржног центара да избаци из понуде одећу компаније "H&M", која се после оштрих критика извинила због спорне фотографије.

На телевизијским снимцима види се како је у једној продавници на све стране разбацана одећа шведске компаније, пренео је АП.

Лидер јужноафричке странке Џулијус Малема каже да се не каје због организовања данашње акције, а прeдставништво "H&M"-а у Јужној Африци саопштило је да је дуксерица повучена из продаје.

Кошаркаш Леброн Џејмс и репер Диди су међу познатим личностима које су критиковале спорну рекламну фотографију.

"H&M" се пре пет дана извинио због фотографије и повукао спорну рекламу. Шведска компанија сопштила је да је фотографија уклоњена са свих канала компаније. „Искрено се извињавамо свима које је ова фотографија могла да увреди“, наводи се у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво