Трикови за виткији изглед

Дијете и вежбе на дуже стазе су најбољи и најздравији начин да смршате. Али, за „инстант“ виткији изглед, посегните за одговарајућом одећом.

Одлука да се посветите здравом животу, да коначно почнете да вежбате и да изгубите сувишне килограме је за сваку похвалу, али свима нам је познато да резултати захтевају стрпљење.

Међутим, док не изгубите тај вишак наслаган око струка или на бутинама, постоји начин да гардеробом визуелно „стањите" фигуру.

Хаљина на преклоп (којој смо већ посветили текст) обликује струк и крије проблематичне делове на стомаку и боковима.

Креаторка која је у моду увела овај одевни предмет, Дајен фон Фирстенберг, објашњава да су хаљине на преклоп обично направљене од меканих материјала, па обавијају тело и доприносе да се обликује.

Мајице са „ве" изрезом визуелно издужују врат и цео горњи део тела, тако да комплетна фигура делује виткије.

Избегавајте фалте, наборе и карнере, без обзира на то да ли су на струку, боковима или на оковратнику. Вишак материјала доприноси „запремини" тела. Најбоље је да се држите једноставних кројева.

Обуците се од главе до пете у једну боју - познато је да црно визуелно сужава, али и друге тамније боје, као што су тамноплава, браон или тамносива, имају исти ефекат.

Ногавице панталона треба да буду дугачке, најбоље центиметар и по од пода, не краће од тога. Равно кројене или проширене, дуге ногавице одају утисак „бесконачних" ногу.

Носите ципеле са високом потпетицом уз панталоне, то ће вам подићи стражњи део и издужити ноге. За „компактан" изглед доњег дела тела, одаберите ципеле са шпицем, у боји што сличнијој боји панталона.

Вертикалне линије су одавно познате као „средство за мршављење". Наиме, око рефлексно прати дезен на одећи, тако да посматрачу изгледате виши и виткији када сте обучени у одећу са вертикалним линијама.

Међутим, немојте да претерате. Неке од препоручених комбинација: носите једнобојну ролку испод хаљине са линијама, или, пак, панталоне са дезеном уз једнобојну кошуљу.

Дуге огрлице, направљене од нанизаних перли или од ланаца, „вуку" око посматрача по вертикали, тако да фигура изгледа уже.

Водите рачуна да вам руб сукње буде одмах изнад или испод колена. Сукње средње дужине, до пола листова, привлаче пажњу на најдебљи део ноге, док дугачке сукње „прогутају" целу фигуру.

На крају, веома је важно да вам одећа буде таман. Звучи као нешто што се подразумева, али даме са покојим килограмом вишка су склоне одевању у превелику гардеробу.

Насупрот увреженом мишљењу, превелика гардероба само додаје на „запремини", док исувише тесна одећа открива сваки недостатак.

Дакле, уз све горенаведене савете, онај најважнији је: носите одећу одговарајуће величине и то ће допринети вашем самопоуздању, али и вашем стилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво