Болна истина о успешној династији „Гучи“

У Београду је гостовала Патриција Гучи, ћерка Паола Гучија и праунука Гуча Гучија, оснивача модне марке која је постала симбол италијанске креативности широм света. Повод за сусрет с њом је њена аутобиографска књига „Гучи - истина о једној успешној династији“.

Патриција Гучи говори о приватном животу породице Гучи, истовремено и о историји производа који су освојили свет својом непоновљивом комбинацијом раскоши и великим занатским умећем. У књизи су њена сећања, неретко болна због породичних несугласица.

Објашњава зашто компанија више не припада породици. Њена лична прича је и одговор на неистине изношене о фамилији Гучи.

Да ли свој рукопис доживљава као својеврсно ослобођење?

- Да. Може се тако рећи, јер сам коначно, мислим, на прави начин изнела истину о својој породици. Такође, после одласка из породичне фирме и смрти оца, осетила сам да могу да живим на једноставнији начин. Почела сам да сликам. Написала сам књигу Мала школа једноставности назвала сам је тако симболично, јер је то за мене заправо означавало почетак неког новог једноставнијег живота.

Осећај за лепо и елеганцију наследила је од оца. Шта је за њу благослов од свега што јој је остало од породице Гучи?

- Управо то што што сам ја заправо сведок историје једног од најважнијих брендова данашњице. То што сам само део те породице, велика је част.

Није јој лако било да се докаже међу мушкарцима у породици, ипак Патриција Гучи, пронашла је свој пут. Презиме које носи за њу је поново извор поноса, а не само терет.

Осим што слика, почела је да дизајнира једноставне ташне. Створила је сопствену марку „Пати, Пати“. У њеном животу најважније су биле и остале, лепота и вера у себе.

број коментара 0 пошаљи коментар