Модни перформанс у кући краља Петра Првог у Београду

У кући краља Петра Првог у Београду вечерас је одржан модни перформанс у оквиру кога су приказани модели наше познате креаторке Сузане Перић инспирисани српским кнегињама, а догађају је присуствовала и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Истакавши да је кућа краља Петра Првог ове јесени реконструисана, она је изразила задовољство што је Сузана Перић одабрала то место за промоцију својих модела.

„Као председница општине и као председница Савета за родну равноправност Београда увек подржавам жене, нарочито успешне жене које су својим радом пронашле своје место и чији је рад веома цењен, а с обзиром на број људи који је дошао на овај догађај видимо да је рад госпође Перић веома цењен“, рекла је Вујовић.

Перић је рекла да је, стварајући нову колекцију, била инспирисана временом наших кнегиња.

Она је навела да је велика част бити у реновираној кући Краља Петра и посебну захвалност исказала Општини Савски Венац и Ирени Вујовић.

„Овом модном презентацијом желим да пренесем да су жене данас, као и кнегиње у своје време, исте самосталне жене које су своју визију умеле да реализују. Оне су за мене биле велика инспирација и управо овом колекцијом желим да поруццим свим женама да буду достојне, вредне, да цене себе, али и да имају партнера који може да прати њихов сензибилитет и енергију“, рекла је Перић.

Присутни су имали прилику да виде део монодраме На кафи код књегиње Љубице коју је извела виши кустос Музеја града Наташа Поповска.

У музичком делу програма наступио је етно састав „Сестре Гобовић“, а запажен наступ имала је и примабалерина Народног позоришта Милица Јевић.

Кућа краља Петра Првог ове јесени осванула је у новом руху захваљујући општини Савски венац која је уложила средства у њену обнову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво