Невероватне невидљиве куће!

Нису сви власници заинтересовани да им се кућа или пословни објекат види „из авиона“. Архитекте такве жеље испуњавају и понекад оду чак и корак, па и два даље...

Брачни пар који је само желео мир и тишину дошао је на идеју да се скући далеко од градске вреве. Тако је 1986. године настала вила у Јути која се угнездила у кањону. 

Спољни делови зидова хотела у Лапонији прекривени су стаклом које је заштићено танким инфрацрвеним слојем. На тај начин птице могу да препознају да је пред њима препрека. Међутим, човек једва уз велики труд успе да спази ову грађевину.

Циљ пројекта током којег је настала кућа на обали језера у Норвешкој било је савршено уклапање у пејзаж. Архитекте су дале све од себе да би то достигли.  

Кућа у Швајцарској која подсећа на сателитску антену резултат је забране ремећења изгледа крајолика. Забрана се односи на подизање високих грађевина, што је навело архитекте на идеју да у пећини направе вилу која је готово невидљива, а и крије се иза кућице од дрвета и камена.  

У литицу у Чилеу ушушкана је кућа на два нивоа од којих је један укопан, а други се једва назире. 

Хрпа лишћа или комадића коре дрвета? Не, то је ипак оаза усред пустиње у Калифорнији.

У Либану су дошли на идеју да у врх огромне стене „убаце“ луксузни пентхаус. На почетку нико није веровао да је могуће направити ишта слично, међутим, чим је фотографија стигла до интернета инвеститори су почели да се јављају.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 19. сеп 2017, 03:36)
anonymous [нерегистровани]

gluposti

plasticna ogledala koja ne reflektuju sunceve zrake i eto ,od toga moze i tenk da se prekrije.