Жене са села украсиле салон владе

Потпредседница владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић уредила је један од свечаних салона у Влади Србије традиционалним српским мотивима које су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“.

„Ово је салон у ком се најчешће састајем са званичницима и пословним партнерима. На овај начин не само да промовишемо и чувамо српско наслеђе, већ подстичемо запошљавање жена на селу“, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница је подсетила да је Координационо тело за родну равноправност у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом покренуло иницијативу „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, са циљем да се жене на селу упосле и да се допринесе смањењу сиромаштва, економском оснаживању и афирмацији улоге жена у локалној заједници и руралној економији.

„Обавеза и одговорност свих нас је да створимо услове да жене на селу раде и да тај рад буде вреднован. Жене на селу не траже милостињу, оне су вредне, желе да раде и зараде. На овај начин оне не само да чувају српску традицију, већ могу да поспеше привредни раст земље“, закључила је Михајловићева.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 15. сеп 2017, 08:40)
Deki [нерегистровани]

Svaka Cast

Nisam pobornik ove vlade, ali mi se jako svidja ideja i kamo srece da vise negujemo tradicuju i kulturu nasih predaka, jer po tome se prepoznaje jedan narod.