Колекције српских креатора на Недељи моде у Њујорку

На њујоршкој Недељи моде ове године уз великане модног дизајна нашло се и троје наших креатора – Звонко Марковић, Марина Илић и Сања Бобар.

Овације публике и похвале модне критике на ревији која је завршена у уторак, јасан су показатељ новог успеха српске моде.

„Приказати колекцију у Њујорку увек представља велики изазов, али уједно и одговорност. Бекстејџ је био пун као кошница и било је сјајно радити са иностраним професионалцима. Све време владала је фантастична енергија“, каже Марковић који је задовољан реакцијама на његову колекцију Dream Catcher for Dragon коју је овом приликом представио.

Звонко, Марина и Сања наглашавају да су захвални председници Националне Коморе за моду Србије и "Serbia Fashion Week"-а Светлани Хорват која српској моди отвара врата у свету, а нашим креаторима пружа прилику да се представе и ван граница региона, као и да упознају неке од највећих купаца, што је један од примарних циљева када је реч о модној индустрији.

"Serbia Fashion Week" настављаја да осваја модне писте широм света и то на најзначајнијим модним дешавањима као што су "MadMood Milano", Недеља моде у Паризу, Недеља моде у Санкт Петербургу, као и недеље моде у Атини, Прагу и многим другим.

Једина лиценцирана Недеља моде у Србији и највећи модни догађај у Југоисточној Европи, "Serbia Fashion Week" биће одржан од 20. до 26. новембра, док ће манифестација "Serbia Fashion Awards" бити одржана 27. новембра ове године.

Уз учешће више од 50 креатора из целог света, Нови Сад ће имати прилику да угости и једну од највећих модних звезда на свету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво