Чувари старина – живот у хармонији

Брачни пар Танасић из Сремске Митровице у свом дому су осмислили хармоничан живот. Формула за срећу је, кажу, љубав и посвећеност.

Двориште брачног пара Танасић, за романтике и љубитеље старина, прави је мали рај. Бачене ствари овде су добиле нови живот и другу намену. Да осмисли сваки кутак и уреди кућу, инжењер по струци, Бранимир је изучио неколико заната.

Сваки комад храста и јасена, од улазних врата до намештаја и зидних часовника, обрадио је својим рукама, осмислио украсе и симбол породице.

„Данас је јако брз живот и мене све ово одушевљава. Први сусрет са овако нечим сам имао у дворцу Мира Маре у Трсту и то кад сам видео како тамо изгледа, одатле је кренуло све ово и по узору на то је рађено. Наравно, не у том обиму, јер тамо је радило стотину мајстора, а ја сам све радио сам“, објашњава Бранимир.

У кући има 25 ручно рађених сатова и око стотину гоблена. Све је настало, каже, захваљујући овим фото-апаратима, јер је највише новца, у слободно време, зарадио снимајући свадбе и весеља.

У потрази за лепим кадром, младенци и туристи и данас овде радо долазе. У прелепом дворишту је и јединствен аутомобил, реплика „морган јагуара“ из 1973. године, који домаћин одржава сам.

Имају Танасићи још олдтајмера који ће се ускоро користити за снимање домаћих серија.

„Ауто је специфичан, људи су одушевљени кад га виде. Долазе да питају, да се фотографишу“, каже Бранимир.

Велика подршка за сваку идеју му је супруга Надица, професорка књижевности коју познаје још од студентских дана. Хармонија коју имају, кажу да је вреднија од свега што су постигли.

„Човек мора да се руководи лепотом, да окружење буде лепо, то је основа свега. Моја филозофија је једна Андрићева мисао: 'Волите људе, често им помозите, јер су нам сви људи потребни'“, наводи Бранимир.

Танасићи су дружељубиви и поносни на стара пријатељства. Воле путовања и удобну вожњу. Уживају заједно у сваком тренутку, јер љубав је кажу пресудна за срећу и треба је делити.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво