Куала Лумпур будући модни центар

Мода која прати правила одевања прописана исламом велико је неистражено тржиште и Малезија настоји да се позиционира као модни центар муслиманског света.

Скромност може бити лепа, порука је коју су организатори Исламског модног фестивала у малезијској престоници Куала Лумпуру, послали не само муслиманима већ људима свих вероисповести.

Исламски модни фестивал је део Малезијске међународне недеље моде, како би се муслиманкама приказали бројни различити начини за „помирење" религијских захтева и модних трендова.

Малезијски дизајнери истичу да је једна од највећих предрасуда о одећи која је карактеристична за муслиманке у целом свету то да је то просто обмотавање у материјале црне боје.

Негирајући такве тврдње, тамошњи креатори наводе да је могуће бити и религиозан и бити одевен лепо и модерно.

Према правилима муслиманског одевања, са изузетком шака и лица припадница лепшег пола цело тело мора бити сакривено од погледа. Гардероба не би смела да истиче фигуру, како се не би привлачила нежељена пажња.

Лепршаве тунике од шифона испуњавају све религијске захтеве, а јарке боје ће омогућити да се жена осећа лепо и модерно.

Ове године и врхунске европске модне куће, попут „Кристијана Диора", покушале су да закораче на ово тржиште, промовисањем редизајнираних муслиманских одевних предмета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво