Мода за прозоре

Пратећи неколико правила и служећи се понеким триком које откривају дизајнери ентеријера, избор завеса, уместо ноћне море, може се претворити у право уживање.

Уз мало воље, маште и труда прозори и стаклена врата кроз која се излази на балкон могу бити „обучени" по последњој моди.

Потрага за завесама које ће одговарати боји дрвенарије, зидова или дезену тапета и при том се слагати са намештајем, прекривачима и јастучићима на креветима или софама, тепихом и сликама, може бити исцрпљујућа и мучна.

Пријатан амбијент у којем проводимо време је важан циљ, али некада недостижан. Ипак, нема потребе очајавати, кажу дизајнери ентеријера.

Једно од основних правила при избору је умерени контраст између боја завеса и зидова - уз јарке боје зидова добро се слажу једнобојне завесе одговарајућих пастелних нијанси, а најбезбеднији избор је бела боја.

Када су у питању шарене завесе, стручњаци саветују да боје намештаја и зидова буду „поновљене" на дезену.

Да би просторија у којој доминира тамнији намештај црне и боје дрвета „синула" једна од добрих комбинација је крем зид и светлије плаве нијансе застора. За тамнију атмосферу довољно је определити се за загаситије нијансе плаве, па чак и сиве боје.  

Како би занимљиви детаљи са завесе били истакнутији дозвољено је коришћење трика - тежа, једнобојна тканина у боји детаља која ће бити ближе прозору учиниће да цветићи или шаре буду уочљивији.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи