Како да вам парфем мирише што дуже

На људском телу постоје одређена места на којима ће се, након стављања парфема, мирис задржати што је дуже могуће. Да вам мирис парфема не би трајао краће него што је предвиђено, посебно у топлим летњим месецима, примените неке од ових техника и свежи мирис ће вас пратити дуже него што сте навикли.

Правилно наношење

Након наношења парфема, многи људи протрљају то место да би загрејали кожу и раширили мирис. То је велика грешка. Трљањем парфема се разбијају његови молекули, а мирис брже нестаје.

Не наносити парфем на одећу

Парфеми садрже уља, од којих могу да остану мрље на гардероби.

Парфем и дезодоранс

Уколико користите дезодоранс јаког мириса, парфем вам није потребан. Ако не можете да замислите излазак из куће без нанетог парфема, онда користите неутрални дезодоранс. Тако се јаки мириси неће мешати.

Хидрирајте кожу 

Ако имате природно масну кожу, имате среће – мирис ће вам дуго трајати. За особе са сувом кожом – распитајте се да ли ваш парфем постоји и у облику лосиона и користите га за максимални капацитет мириса. Ако не постоји такав лосион, најпре намажите безмирисну крему на влажну кожу, где год да намеравате да примените пафрем. 

Где се наноси

Топлота је оно што активира парфем. Пулсне тачке на вашем телу (где се може осетити пулс) најбоља су за примену мириса, због топлине ваше крви. Такве тачке налазе се иза уха, на дну грла, на зглобу, унутар лакта и иза колена. 

Парфем и туширање

Најбоље би било да парфем наносите одмах након туширања, јер ће трајати дуже ако се примени на влажну кожу.

Мењање парфема

Ноћу и у хладнијим месецима, препоручују се јачи и мужевнији мириси, док се по дану и у топлијим месецима препоручују лагане и прозрачније варијанте. Јесен и зима идеални су за мошус и дрвенасте мирисе, а лето и пролеће за цветне и цитрусне.

Количина која се наноси

Парфеми садрже око 30 одсто парфемског екстракта, а тоалетне воде између пет и 10 одсто. Зато парфем нашприцајте највише двапут ако је јак, док тоалетну воду можете нанети и четири пута.

Чувајте парфем на хладном, мрачнијем месту 

Топлота, светлост и влажност могу да разбију једињења у парфему, што доводи до слабијег мириса. Да бисте одржали парфем у најбољем стању, чувајте га на хладном месту, далеко од директне сунчеве светлости. Обавезно га држите ван купатила, пошто топлота и влажност од туша могу знатно да утичу на нестанак мириса.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво