Рекорднa посетa претпоследњег дана Српске недеље моде

Овогодишње априлско издање Српске недеље моде било је убедљиво најпосећеније до сада, а један од најпосећенијих дана дефинитивно је био петак, претпоследњи дан манифестације.

Пети дан Српске недеље моде започео је у Културном Центру Новог Сада где су Ники Шаканот, стилиста и уредник модних часописа, и Самир Бахрир, модни фотограф, одржали семинар о модној фотографији, а током ревијалног дела бројни посетиоци, међу којима чак и многи на ногама, испратили су од почетка до краја сјајне креације домаћих дизајнера као што су Младен Миловојевић Барон, Лепа котјур, Љиљана Вујановић, Александар Гаврић, Маја Тошковић и Лагами.

Почасни гости из Француске, Ники Шаканот и Самир Бахрир су током богате каријере сарађивали су са неким од највећих модних часописа као што је Вог. С обзиром да имају огромно искуство одлучили су да направе сопствени часопис, Lash, па су овога пута представили свој рад и више него оригиналан приступ модној фотографији. Иначе Парижани су изјавили да јако воле Нови Сад, те да је пун боја и инспиративних кутака за фотографисање.

Претпоследњи дан отворен је ревијом младе наде српске моде, Александра Гаврића. Његова колекција и јединствен рад привукао је доста пажње. Колекцију у којој је доминирала црна, бела и сива боја носили су бројни модели, од којих су највеће одушевљење изазазвали Марија Жежељ и учесник Пинкових звездица Матеја Вукашиновић. 

„Утисци након завршене ревије су одлични. Када сам изашао да се поклоним била је пуна сала и сви су вриштали. Било ми је пуно срце. Српску недељу моде бих описао у једној реченици - 'Променила ми је живот'. Уживам овде. Чак и кад није моја ревија ја сам овде по цео дан. Задовољан сам атмосфером и енергијом која зрачи на овом догађају“, рекао је Александар.

Одмах након ревије младог Гаврића публици се представила домаћа дизајнерка Лагами. Колекцију инспирисану женственошћу окарактерисале су веселе боје и лагани материјали, а сјајни одевни комади имали су и детаље од џинса.

Дизајнерка је препознатљива по томе што углавном користи природне материјале, као што су памук и вискоза, али воли и да употреби материјале који нису често заступљени у производњи одеће.

Још једну дивну ноћ у Конгресном центру „Мастер" улепшала је ревија дизајнерке Љиљане Вујановић. Њен бренд Екви (Equi) обилује смелим женственим комбинацијама од штофа, чипке и крзна, док су бројни модели представили и војне мотиве и „беби дол“ хаљине. Ревија која је одисала сјајном атмосфером на самом завршетку дигла је публику на ноге, а посебно стране критичаре.

Други блок отворила је ревија црногорске дизајнерке Маје Тошковић, којој је ово прво учешће на Српској недељи моде. Колекција је била разноврсна - од провокативних вечерњих хаљина и чипке, до дугих елегантних хаљина. Како каже, инспирацију увек налази у себи и својим емоцијма док њене креације истичу сексуалност код жене.

Пети дан пролећног издања Српске недеље моде обележила је ревија једног од наших најпознатијих модних дизајнера, Младена Миливојевића Барона. Сви љубитељи моде и поштоваоци овог дизајнера истински су уживали у његовој новој колекцији под називом „Љубав је у Новом Саду“.

Док проживљава своје најкреативније модно раздобље, инспирацију за нову колекцију као и за све претходне пронашао је у Војводини и Новом Саду, али овог пута главна муза је била животиња петао као симбол светлости, рађања и буђења.

За своју љубавну колекцију Младен је највише користио памук са примесама чипке, лана и свиле како би истакао елеганцију модела. Публика није крила одушевљење његовом колекцијом, а након овација и успешне вечерашње ревије на Српској недељи моде, посредством истог, своје колекције приказаће и на иностраним Недељама моде.

Чаробном ревијом коју је припремила Лепа котјур затворено је пето вече Српске недеље моде. Лепа Драгојевић, чије моделе носе многе познате даме, одушевила је публику у Новом Саду. Ни сама није крила своје задовољство након ревије, па је са осмехом рекла: „Када видим да је публика срећна и задовољна, срећна сам и ја. То ми даје и снагу и самопоуздање“.

Елегантне панталоне, блузе, сукње и хаљине пастелних боја одисале су романтиком и женственошћу. Дух неких старијих времена био је дочаран не само креацијама, већ и сценографијом на самој писти. Дизајнерка је истакла да воли да користи материјале као што су чипка, свила и детаљи од кристала и додала.

До краја априлског издања Српске недеље моде остао је још само један дан, а част да затворе ову Недеју моде имаће Василије Ковачев из Србије, Appey Kono из Немачке, Даир из Холандије, Ерик Розет из Америке, Маја Марукић из Србије и Дејана Лукић - Мадам Маја из Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво