Почиње 26. Belgrade fashion week

Београдскa недеља моде, која почиње вечерас, биће у знаку Милене Павловић Барили, поводом стоте годишњице рођења велике српске сликарке. У наредних недељу дана, на различитим локацијама у Београду, биће приказано више од двадесет модних ревија.

Belgrade fashion week, 26. по реду почиње вечерас и трајаће до 9. новембра. С обзиром на то да се ове године, 5. новембра, навршава сто година од рођења Милене Павловић-Барили, модни студио „Клик", који традиционално организује ову манифестацију, одлучио је да предстојећу београдску недељу моде посвети великој српској сликарки.

Ревијом на којој ће бити приказани модели, сачињени на основу илустрација Милене Павловић-Барили, свечано ће бити отворен Belgrade fashion week, а сав приход биће намењен Центру за интеграцију младих - Свратиште за децу са улице.

Костиме за ту ревију припремила је дизајнерка Владанка Целић, обућу Лидија Јовановић, шешире Наташа Филиповић, а накит „Две шмизле".

Током наредних дана, на различитим локацијама биће приказано више од 20 модних ревија домаћих модних кућа, самосталних дизајнера и иностраних модних брендова заступљених на нашем тржишту.

Публика ће тако моћи да види нове колекције наших познатих модних креатора Доде Комад, Драгане Огњеновић, Бате Спасојевића, Сузане Перић, Ане Љубинковић и Тијане Павлов.

Своје колекције представиће и „свежа" лица на модној сцени, креаторке Татјана Таталовић, Викторија Џимревска, Милица Мартић и Данка Каровић.

Као и обично, Belgrade fashion week представиће и радове дипломаца Факултета примењених уметности из Београда. Овог пута биће приказана ревија дипломаца из класе професорке Доде Комад.

Компаније TFY, Bugatti и Fratteli представљаће домаћу модну индустрију, а биће приказани и модели брендова који су већ дуго присутни на нашем тржишту - Hugo Boss, Puma, Staff jeans, No Excess, Excessive, Аdidas, Replay и Miss Sixty.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво