Поступци због којих кожа изгледа старије

Скупоцени лосиони и креме за ублажавање бора можда су непотребни, јер са неколико једноставних промена у свакодневним навикама можете постати знатно успешнији у борби против времена.

Дерматолози истичу да људи често својим поступцима сами чине да им кожа изгледа и до 20 година старије, а реч је о свакодневним радњама које без размишљања и по навици понављамо. На изглед утиче све – од фризуре, постељине, до начина на који пијете течност.

Ева Александридес, која се убраја у осниваче портала портала 111-Skin и његова је уредница, истиче да стално коришћење телефона може да буде проблематичнo за кожу. Велика количина бактерија се скупља на површини телефона и оне потом долазе у директан контакт са кожом лица, па се као резултат тога могу стварати акне.

Начин на који спавате може да учини да изгледате старије. Према речима стручњака за кожу Лорени Оберг, лежање на боковима ствара наборе на телу који проузрокују преране боре. Такође, постељина треба да буде нежна за кожу.

Иако се сламчице препоручују да бисте заштитили зубе од сока или кафе, сам чин испијања кроз сламчицу доводи до стварања линија и бора око уста.

Наношење креме против старења може да има супротан ефекат од жељеног ако трљате кожу прегрубо. Довољно је да благо утапкате крему у кожу, јер тиме дајете могућност телу да ефикасније апсорбује производ.

Високе температуре брзо исушују кожу. Туширање топлом водом и појачавање грејања у соби временом узрокује пуцање коже, а због сувоће се брже развијају боре.

Превише шећера је лоше за организам, али и за кожу, јер се у њему налази глукоза, која се лепи за ћелије попут колагена и спречава их да раде како треба.

Предуга коса често чини да особа изгледа старије и чини лице визуелно дужим. Будите храбри и ошишајте се, јер ћете изгледати млађе и здравије.

Сапун исушује кожу – не треба да га користите јер ствара боре.

Гледање телевизора неколико сати дневно може да оштети ваш вид, али и да доведе до нерегуларног рада ензима ММП-1, који је задужен за колаген и еластин.

Свака додатна чаша алкохолног пића може да нанесе штету кожи, јер алкохол изазива дехидратацију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара