Нова хамбуршка опера се може описати једино као величанствена!

У Хамбургу је коначно, након много одлагања, отворена нова зграда филхармоније. Званично названа Филхармонија на Елби, грађевина је јединствено архитектонско достигнуће, које оставља без даха.

Нова хамбуршка опера се може описати једино као величанствена! Нова хамбуршка опера се може описати једино као величанствена!

На свечаном концерту поводом отварања нове опере, изведена су дела Бетовена, Вагнера, Кавалијерија. Концертна дворана са 2.100 места изгледа величанствено и осмишљена је тако да нико у публици није удаљен од диригента више од 30 метара.

Вероватно је излишно рећи да дворана поседује савршену акустику.

Упркос томе што је ново, здање одише дискретном отменошћу и елеганцијом, а смештено је тик уз Елбу, на месту старог магацина.

Завршетак радова је био планиран за 2010. годину, али је уследио читав низ одлагања, па је тек сада отворена.

Према првобитним плановима швајцарске архитектонске фирме "Herzog & De Meuron", требало је да зграда кошта 186 милиона евра, али је због одлагања, услед ревизија радова и законских проблема, коначни рачун испао много већи – 798 милиона евра!

О томе колико су жељно становници лучког немачког града ишчекивали отварање нове опере, најбоље сведочи чињеница да су сви концерти у овој сезони распродати.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво